Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Eteläafrikkalainen hiv ja aids -asiantuntija Phumzile Mabizela haastateltavissa 23.1.2014

Suomen Lähetysseura

Eteläafrikkalainen hiv ja aids -asiantuntija Phumzile Mabizela haastateltavissa 23.1.2014

Tiedote.
Julkaistu: 08.01.2014 klo 13:45
Julkaisija: Suomen Lähetysseura

Pastori Phumzile Mabizela on toiminut reilun vuoden eteläafrikkalaisen Inerela+:n johtajana.  Inerela+ on hiv-positiivisten uskonnollisten johtajien kansainvälinen verkosto, jonka omistajuus on vahvasti Afrikassa.

Verkoston tarkoituksena on voimaannuttaa uskonnollisia johtajia toimimaan yhteisöissään, jotta hiv-positiivisia ei suljeta ulkopuolelle, vaan he saavat hoitoa ja yhteisönsä tuen. Verkostossa on 7000 jäsentä ympäri maailman. Hi-viruksen leviämisen ehkäisy on myös yksi tärkeä työmuoto. Inerela+: on tuottanut ennaltaehkäisyyn soveltuvan työkalun ”SAVE”.

Phumzile Mabizelalla on laaja kokemus hiv-työstä kansallisten ja kansainvälisten organisaatioiden kanssa, erityiskohteena marginalisoidut yhteisöt. Syyskuussa Inerela+ isännöi Etelä-Afrikassa seksuaalivähemmistöjen diskriminointia käsittelevää teologista foorumia, mikä Afrikan olosuhteet huomioonottaen on poikkeuksellista.

Phumzile Mabizela syntyi vuonna 1964 tehdastyöläisperheeseen. Perheellä ei ollut varaa lähettää häntä yliopistoon, vaan hän opiskeli työn ohella raamattukoulussa.  Sieltä valmistuttuaan jatkoi teologian opiskelua Kwazulu-Natalin yliopistossa.  Vuonna 1998 Mabizela nimitettiin Kwazulu-Natalin yliopiston teologisen koulun naistyön koordinaattoriksi.

Lisätietoja www.inerela.org

Lähetysseuran hiv ja aids -linjauksessa nostetaan keskiöön hivin ja aidsin aiheuttama häpeä ja hiljaisuus, joka estää hoitoon hakeutumista ja epidemian ennaltaehkäisyä, sekä kirkkojen ja muiden uskonnollisten yhteisöjen rooli tämän stigman purkamisessa.

Jotta kirkkojen rooli tässä kysymyksessä vahvistuisi ja toteutuisi tarvitaan uskonnollisia johtajia, jotka avoimesti puhuvat hivistä ja aidsista ja muuttavat asenteita ja ilmapiiriä.

Lisätietoja Phumzile Mabizelasta ja Lähetysseuran hiv ja aids -työstä: TT Kati Kemppainen +358 43 824 4389

Kati Kemppaisella on pitkä ruohonjuuritason kokemus työstä hiv-positiivisten kanssa. Hän toimi 2007-2010 Tansaniassa Iringan yliopiston hiv ja aids -projektin johtajana. Kirkon työntekijöiden kanssa hän luennoi avioliittoseminaareissa ja osallistui perhetyöhön, jonka avulla pyritään poistamaan hiv-tartuntoja edistäviä perinteitä ja käytäntöjä. Lisäksi hän seurasi hiv-positiivisten lääkejakelua ja aids-potilaiden hoitoa alueella sijaitsevassa Ilembulan sairaalassa.

Phumzile Mabizelaa voi haastatella 23.1. Haastatteluvaraukset: Paula Laajalahti, puh. +358 43 824 2153 tai +358 20 7127 381 tai paula.laajalahti@suomenlahetysseura.fi

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs