Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Erikoispatjojen testausta Mamkin terveysalan laitoksella

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Erikoispatjojen testausta Mamkin terveysalan laitoksella

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2013 klo 14:54
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulun Terveysalan laitos on mukana dosentti Esa Sopin johtamassa elvytystutkimuksessa, jossa testataan toiminnaltaan eri tyyppisiä erikoispatjoja. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää erikoispatjojen toimivuutta mahdollisessa elvytystilanteessa.  Patjojen käyttäjien käsitykset erikoispatjojen toimivuudesta elvytystilanteessa vaihtelevat eikä asiasta ole olemassa tutkittua tietoa. Selvityksen kohteena on myös, miten nopeasti riittävä elvytyksen teho saavutetaan eri erikoispatjoilla ja miten erikoispatjat eroavat toisistaan elvytystilanteessa.

Erikoispatjoja käytetään ennaltaehkäisemään painehaavan syntyä tai jo syntyneen painehaavan hoidossa. Teho-osastolla hoidettavilla potilailla esiintyy tutkimusten mukaan painehaavoja ja tutkimusten mukaan heillä on myös suuri riski joutua elvytystilanteeseen. Elvytys päästään nopeasti aloittamaan ilman viivettä, jos erikoispatjan ominaisuudet eivät vaadi esim. patjan tyhjentämistä ilmasta. 

Tutkimuksen tuloksia tullaan esittelemään kansainvälisissä kongresseissa ja alan ammattilehdissä.

---

Lisätietoja: lehtori Ansa Iivanainen, ansa.iivanainen@mamk.fi, puh. 050 312 5042

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs