Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Ensimmäiset suun terveydenhoidon lähihoitajat valmistuvat 19.12.

Koulutuskeskus Salpaus

Ensimmäiset suun terveydenhoidon lähihoitajat valmistuvat 19.12.

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2012 klo 08:00
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen ensimmäiset suun terveydenhoidon lähihoitajat viettävät valmistujaisjuhlaa keskiviikkona 19.12. klo 10 Oppimiskeskus Fellmannian ravintolakabinetissa (Kirkkokatu 27, Lahti, 2. krs).

Suun terveydenhoidon koulutusta ei ole aikaisemmin järjestetty Päijät-Hämeessä. Salpauksessa aikuisille tarkoitettu koulutus käynnistettiin työelämän toiveesta tammikuussa 2012, koska suun terveydenhoitoon tarvitaan alueella lisää ammattilaisia.

– Suun terveydenhoidon lähihoitajat sijoittuvat töihin Päijät-Hämeen alueelle. Heidän kouluttaminen on vastaus tämänhetkiseen työllisyystarpeeseen ja alalla tapahtuvaan eläköitymiseen, sanoo vastuuopettaja Pirjo Lehtonen.

Ensimmäisellä suunterveydenhoidon koulutuksella oli monta rahoittajaa. Yhteistyökumppaneina toimivat Lahden kaupungin Sosiaali- ja terveystoimiala, peruspalvelukeskus Aava, peruspalvelukeskus Oiva-liikelaitos ja Päijät-Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto.

Koulutukseen osallistui 15 opiskelijaa. He olivat jo aikaisemmin valmistuneet lähihoitajiksi, mutta suuntautuneet esimerkiksi sairaanhoitoon ja huolenpitoon.

Käytännössä suun terveydenhoidon lähihoitajat työskentelevät hammaslääkärin vastaanotolla ja osallistuvat asiakkaiden hammas- ja suusairauksien hoitoon. Valmistumisen jälkeen he voivat työskennellä muun muassa terveyskeskuksen hammashoitolassa, yksityishammaslääkärin vastaanotolla tai hammastarvikeyrityksessä.

Seuraava suun terveydenhoidon osaamisalan koulutus alkaa Salpauksessa tammikuussa 2013.

Lisätietoja:
Vastuuopettaja Pirjo Lehtonen, puh. 044 708 0689
Koulutuskeskus Salpaus

 

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs