Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Ehkäisevän päihdetyön viikolla ”onni on katsojan silmässä”

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Ehkäisevän päihdetyön viikolla ”onni on katsojan silmässä”

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2015 klo 14:45
Julkaisija: Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Valtakunnallista Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään tänä vuonna 16. kertaa marraskuussa viikolla 45 (2.–8.11.2015).

Ehkäisevän päihdetyön viikon vuoden teema on ”Onni on katsojan silmässä”. Viikko kannustaa huomiomaan nekin onnea tuottavat asiat joiden arvo ei ole itsestään selvä, sekä omassa elämässään että yhteiskunnassa. Viikon aikana herätellään keskustelua ajankohtaisista päihdekysymyksistä ja tuodaan esille ehkäisevän päihdetyön laaja-alaisuutta.

Viikon tapahtumia Turussa:

Ehkäisevän päihdetyön järjestöjen yhteistapahtuma Hansatorilla

Aika: Maanantaina 2.11. klo 12–17

Paikka: Hansatori, Turku

Tapahtumassa voit istahtaa elokuvatelttaan ja katsella lyhytelokuvia. Tasatunnein kokemusasiantuntijat kertovat elokuvateltassa tarinoita elämästään. Tapahtumaan voi tulla tapaamaan ehkäisevää päihdetyötä tekeviä tahoja ja saada tietoa omasta päihteidenkäytön tasostaan tai vaikka kokeilla ajosimulaattoria kännilaseilla. Torilla ovat mukana SPR, Ehyt ry, Turun kaupunki, A-kilta, Sininauhaliitto, Fingerroos-säätiön Löytävä Hanke, AA, NA (Nimettömät narkomaanit), Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak), ja Lounais-Suomen liikenneturvallisuuskeskus.

Älä välitä -kampanja

Aika: tiistaina 3.11. klo 14–16

Paikka: Kauppakeskus Skanssi

Kampanja muistuttaa, että alkoholin välittäminen alle 18-vuotialle on laitonta ja alkoholi on vaarallista nuoren terveydelle. Tapahtuman aikana koulutetut tukioppilaat jakavat ”jos välität – et välitä ” – materiaalia kauppakeskuksen tiloissa. Tapahtuman järjestäjinä toimivat MLL, Turun Kaupunki, A-klinikkasäätiön nuorisoasema, poliisi ja Sininauhaliitto.

Teemaviikon koordinoinnista vastaavat Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja Suomen Punaisen Ristin päihdetyö. Ehkäisevän päihdetyön tavoitteena on vähentää päihdehaittoja, lisätä tietoutta, edistää päihteettömiä elintapoja ja päihdeongelmista kärsivien kansalaisten oikeuksia.

Lisätiedot ehkäisevän päihdetyön viikosta:

Ehkäisevän päihdetyön suunnittelija Jenni Tähkävuori, jenni.tahkavuori@turku.fi, p. 050 5529 212

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs