Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Digipelaaminen hyötykäyttöön mielenterveyskuntoutuksessa

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Digipelaaminen hyötykäyttöön mielenterveyskuntoutuksessa

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2016 klo 15:33
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Pelaten osalliseks -hankkeen Studiosessioissa testataan ja käyttöönotetaan digitaalisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä pelejä sekä tutustutaan pelillisyyteen yhdessä eri toimijoiden kesken. Toiminta on suunnattu nuorille ja nuorille aikuisille mielenterveyskuntoutujille, kokemusasiantuntijoille sekä mielenterveystyön ammattilaisille.

Studiosessioiden teemoina ovat esimerkiksi pelillistäminen ja hyötypelit, pelaamisen eri puolet, arki ja terveys haltuun pelaamalla, pelikehittäminen sekä pelaamisen hyödyntäminen arjessa ja työssä. Sessioita järjestetään kerran kuussa ja ne ovat osallistujille maksuttomia. Ensimmäinen ryhmä aloitti kokoontumiset helmikuussa ja seuraava käynnistyy syyskuussa.

Voivatko pelit sitten toimia terveellisemmän käyttäytymisen motivaattoreina tai tarjota selviytymiskeinoja arkeen?

-          Tavoitteenamme on kannustaa ottamaan digipelaaminen ja jo olemassa olevat hyötypelit aktiivisesti käyttöön mielenterveyskuntoutumisessa, pohtia pelaamiseen liittyviä asenteita sekä kehittää uudenlaisia palveluita mielenterveyssektorille. Käytännössä ensimmäinen askel tähän suuntaan on se, että asiakkaan pelaamiseen ei suhtauduta lähtökohtaisesti negatiivisena ilmiönä, projektipäällikkö Katja Raitio JAMKista kertoo.

Pelaten osalliseks -hankkeen ensimmäisen vaiheen aikana syksyllä 2015 aloitettiin digitaalisen, kaikille avoimen Pelikatalogin kokoaminen markkinoilla jo olevista terveys- ja hyötypeleistä. Katalogia kehitetään koko hankkeen ajan, ja palaute Pelikatalogista on tervetullutta www.jamk.fi/pelikatalogi

Pelaten osalliseks on Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittama ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun toteuttama hanke, joka toteutuu 1.8.2015 – 31.12.2017. Hankkeen etenemistä voi seurata blogissa, Facebook:ssa sekä hankkeen verkkosivuilla.

 

Lisätietoja:

Katja Raitio, projektipäällikkö, 0400 976767, katja.raitio@jamk.fi

www.jamk.fi/pelatenosalliseks

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

@JAMK_fi  

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs