Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Coronaria turvaa silmäpotilaiden hoitoon pääsyä Lapin keskussairaalassa

Coronaria

Coronaria turvaa silmäpotilaiden hoitoon pääsyä Lapin keskussairaalassa

Tiedote.
Julkaistu: 09.04.2015 klo 08:45
Julkaisija: Coronaria

 

Coronaria Silmäklinikka Oy vastaa Lapin sairaanhoitopiirin silmälääkäripalveluista kesäkuuhun 2016 asti.

 

Lapin sairaanhoitopiiri on tehnyt sopimuksen Coronaria Silmäklinikka Oy:n kanssa silmälääkäripalveluiden toimittamisesta. Sopimus on voimassa kesäkuun loppuun 2016 asti. Coronarian silmälääkärit aloittivat Lapin keskussairaalassa 7.4.2015.

- Lapin keskussairaalassa on ollut pitkään pula silmälääkäreistä. Olemme tyytyväisiä, että tämän yhteistyön avulla pystymme takaamaan alueemme ihmisille oikea-aikaisen hoidon silmätautien erikoisalalla. Kyse ei ole vuokralääkäritoiminnasta. Coronaria vastaa silmäklinikan toiminnan organisoinnista ja siitä, että sairaalassa on riittävästi silmälääkärityövoimaa, toteaa sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Eva Salomaa. – Hoitohenkilökunta pysyy sairaanhoitopiirin palveluksessa, Salomaa jatkaa.

- Olemme hyvin iloisia saadessamme toimia Lapissa osana silmätautien poliklinikan ja päiväkirurgian osaavaa työyhteisöä. Kokeneet erikoislääkärimme ovat suurin osa Oulussa koulutuksensa saaneita ja pitkään alalla työskennelleitä. Toivomme, että yhteistyö myös terveyskeskusten kanssa toteutuu saumattomasti ja hoidon porrastus toimii oikein. Alueen erityispiirteet kuten pitkät välimatkat pitää ottaa huomioon, kertoo Coronaria Silmäklinikka Oy:n vastaava lääkäri, silmätautien erikoislääkäri Ulla Näpänkangas.

Toimintakäytännöt ja yhteystiedot säilyvät ennallaan

Käytännön tasolla silmätautien poliklinikan ja päiväkirurgian erityisjärjestely ei vaikuta keskussairaalan ja alueen muiden yksiköiden toimintaan. Lähetteet ja konsultaatiopyynnöt ohjataan entiseen tapaan silmäklinikkaan. Keskussairaalan henkilökuntaa tiedotetaan mahdollisista myöhemmistä muutoksista intranetin välityksellä ja terveyskeskuksiin ja yksityisille palveluntuottajille tieto välitetään sähköpostilla. Päivystyspotilaista pyydämme aina konsultoimaan virka-aikana etukäteen soittamalla silmätautien poliklinikalle.

- Tavoitteenamme on, että silmäklinikalla päästäisiin lokakuuhun mennessä tilanteeseen, jossa kiireetön läheteaika poliklinikalle voidaan antaa potilaalle noin kuukauden päähän ja leikkausjonon pituus olisi noin kuusi viikkoa. Tavoite on kova, mutta mahdollista saavuttaa yhteistyössä sairaalan henkilökunnan kanssa, Ulla Näpänkangas arvioi.

 

Lisätietoja:

Eva Salomaa, johtajaylilääkäri, Lapin sairaanhoitopiiri, eva.salomaa@lshp.fi

Ulla Näpänkangas, toimitusjohtaja, Coronaria Silmäklinikka Oy, ulla.napankangas@coronaria.fi, 040 7480710

 

Coronaria Hoitoketju Oy on Suomen suurimpia terveys- ja hyvinvointipalveluiden tuottajia työllistäen lähemmäs 1200 terveys- ja hyvinvointialan ammattilaista. Coronarian palveluihin kuuluvat erilaiset sosiaali- ja terveydenhoitopalvelut, varhaiskasvatuspalvelut, kotihoitopalvelut ja palveluasuminen eri asiakasryhmille. Coronaria tarjoaa yksittäisiä palveluja tai kokonaisvaltaista kumppanuutta – aina asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Coronarialle on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus, joka tarkoittaa, että tuottamamme palvelut ovat kotimaisia ja Coronaria on kotimainen yritys.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs