Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Coronaria har förvärvat Oy Contextia Ab

Coronaria

Coronaria har förvärvat Oy Contextia Ab

Pressmeddelande.
Publicerad: 07.06.2016 kl. 08:31
Utgivare: Coronaria

Coronarias snabba tillväxttakt fortsätter med förvärvet av Contextia som erbjuder terapitjänster i hela landet. Genom affären utökas Coronarias utbud av tjänster till par- och familjeterapi och tjänsterna förstärks framför allt i Nyland samt i Tammerfors- och Åboregionen. I det hela taget har Coronaria expanderat starkt de senaste åren, och trots det utmanande ekonomiska läget fördubblade koncernen sin omsättning 2015 jämfört med året innan. Antalet anställda har mer än tredubblats på tre år.

Coronaria Kuntoutus startade sin verksamhet i början av 2015. Senare förstärktes bolaget genom förvärvet av aktiemajoriteten i Coronaria Terameri och Coronaria Medifamilia samt Tomera Palvelut Oy:s affärsverksamhet. Det nya företagsköpet kommer att förstärka och diversifiera Coronarias utbud av rehabiliteringstjänster som omfattar tal-, ergo-, fysio- och psykoterapi samt kursverksamhet inom anpassningsträning och rehabilitering.

Contextia har sedan 2003 erbjudit tal- och ergoterapi, neuropsykiatrisk coaching, psykologtjänster, psyko-, par- och familjeterapi samt neurologiska och psykiatriska läkartjänster. Contextia har specialiserat sig på habilitering och undersökning av neurologiska och neuropsykiatriska svårigheter. Företagets omsättning ökade med 50 procent förra året och uppskattas till cirka 4,6 miljoner euro i år. Coronaria förvärvade Contextia den 1 juni 2016. De förra ägarna fortsätter på företaget: Timo Palmula som verkställande direktör och Petra Palmula som personalchef. De nuvarande cirka 90 anställdas arbetsavtal påverkas inte av företagsköpet.

– Vår vision är att vara det bästa och mest dynamiska terapicentret i Finland. Detta företagsköp bidrar stort till att vi kan uppnå vårt mål. Vi kompletterar varandra på ett utmärkt sätt, eftersom Contextia har en stark ställning i södra Finland och Coronaria i norra Finland. Vi får större resurser att utveckla vår verksamhet och kan erbjuda vår personal fler möjligheter till att utvecklas i karriären och inom yrket, konstaterar Timo Palmula, verkställande direktör på Contextia.

Ett företag med en stark inhemsk prägel

Coronaria är ett helt finländskt tillväxtbolag som har beviljats Nyckelflaggan för sina inhemska tjänster. Coronaria Hoitoketju Oy:s budgeterade omsättning år 2016 är cirka 106 miljoner euro och antalet anställda 1 500. Företaget är en av de största rikstäckande producenterna av hälsovårds- och välfärdstjänster. Vår styrka är det heltäckande utbudet av tjänster inom hälsovårds-, omvårdnads- och rehabiliteringsverksamheten.

– För oss är det viktigt att utveckla en mångsidig och högkvalitativ habiliteringsverksamhet. Detta företagsköp förstärker vår verksamhet bl.a. i södra Finland och utökar vårt tjänsteutbud ytterligare, konstaterar Arto Lamberg, affärsverksamhetschef för Coronarias omvårdnadstjänster.

Mer information:

Arto Lamberg
Affärsverksamhetschef, Coronaria Hoitoketju Oy omvårdnads- och rehabiliteringstjänster
Tfn 050 400 1108
arto.lamberg@coronaria.fi
www.coronaria.fi

Timo Palmula
Verkställande direktör, Contextia Oy
Tfn 0400 703 000
timo.palmula@contextia.fi
www.contextia.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs