Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Biologinen aikapommi

Biologinen aikapommi

Tiedote.
Julkaistu: 24.09.2013 klo 08:57
Julkaisija: Polarstar Communications Oy

Naisten rinnoissa muhii biologinen aikapommi, joka johtuu terveydelle haitallisista rintaimplanteista. Näitä naisia on myös Suomessa, jotka ovat hankkineet implantit ulkomailta.

-Ranskalaistehdas Poly Implant Prothese (PIP) käytti 10 vuoden ajan valmistamissaan rintaimplanteissa teollisuussilikonia  tavallisen lääkkeellisen silikonin sijasta, joita ei millään tavalla testattu ihmisillä, sanoo Asko Salmi, LKT, plastiikkakirurgi.

Hän kertoo, kun valvontaviranomaiset menivät implanttitehtaaseen tarkastusvisiitille, he joutuivat ilmoittamaan siitä 10 päivää ennen, jolloin tehdas vaihtoi teollisuussilikonin tavalliseen lääketieteelliseen silikoniin. Arvio on, että 75 prosenttia silikoni-implanteista on viallisia. Tosin väkisinkin tuli priimaa, näiden tarkastuksien takia. On laskettu, että kyseinen tehdas säästi noin miljoona euroa vuodessa. Kukaan ei tiedä kuinka monelle naiselle on laitettu vialliset implantit, mutta varovainen arvio on 400 000 - 500 000. Sittemmin tehdas kärähti toiminnastaan.

Implantit hajoavat

-Kaikki olisi miltei ok, jos implantin sisältö pysyisi implantin sisällä, mutta ahneuksissaan ranskalaistehdas vielä ohensi kuorta. Ranskassa 16 000 naiselta implantit on poistettu ja näistä yli 4 000 implantit olivat hajonneet. Pahimmat raportit tiedottavat yli 30 prosentin hajoamisriskistä. Ne kertovat koruttomasti erittäin pahoista kudostulehduksista, joka puolestaan kielii ärsyttävistä aineista. Jos esimerkiksi ärsyttävä aine joutuu iholle, niin ihon sarveiskerros suojaa tehokkaasti, mutta ihmisen kehossa aine joutuu suoraan kudoksen kanssa tekemisiin, selvittää Salmi.

-Kun olen näitä julkaistuja raportteja tutkinut keväästä lähtien, niin olen erittäin huolestunut. Pahinta näyttää olevan tutkimusten valossa, että ajan saatossa silokonigeeli näyttää muuttuvan, ja kaikki kuoret hajoavat. Kyse on Biologisesta aikapommista, Salmi täräyttää.

Ulkomailla asennetut implantit

Onneksi Suomessa ei ole myyty ranskalaistehtaan terveydelle haitallisia PIP-, M-, Rofil-, tai Tibreeze-implantteja. Suomessa käytetään vain turvallisia ja tunnettuja rintaimplanttimerkkejä. Ongelmana on ulkomailla laitetut em. implantit, kuten Virossa ja Ruotsissa. Tosin Suomessa on laitettu seitsemälle potilaalle haitalliset implantit, jotka ovat seurannassa. 

Salmi sanoo kuulleensa, että Ruotsissa on laitettu terveydelle haitallisia implantteja yli 4 000 potilaalle. Paljonko näistä on suomalaisia, siitä ei ole tietoa. Ruotsin viranomaiset suosittavat PIP-implanttien poistoa. Syynä suositukseen on teollisuussilikoniin sidottu D4 lisäaine, joka aiheuttaa kudosärsytystä.

Salmi ottaa käteensä nivaskan tutkimusraportteja ja toteaa lakonisesti:
-Täällä sanotaan selkeällä englannin kiellä, että krooninen tulehdus voi aiheuttaa erilaisia sairauksia, pahimmillaan jopa syöpää. Repikää siitä. Miksi ei Suomessa anneta suositusta, että nämä pitäisi poistaa. Myös virolaisten klinikoiden pitäisi ottaa yhteyttä naisiin, joille silikonit laitettu, lataa Salmi.

Viron tilanne

-Tallinnassa tilanne on erittäin paha, siellä laitettiin M-implantteja, vielä käyttökiellon jälkeenkin, Salmi sanoo. 
Hän kertoo, että Virossa laitettujen implanttien kohdalla ongelmaa pahentaa vielä se, että sieltä ei saa potilaspapereita. Olen saanut potilaspaperit yhden ainoan kerran jolloin potilas meinasi kuolla käsiin allergiareaktion takia. 

-Eikä siinä vielä kaikki, monasti potilailta puutuu implanttipassi. Jos heillä se on, voi olla, että passin tiedot eivät täsmää. Potilaan kehossa ovat eri implantit, mitä implanttipassi antaa ymmärtää, sellaiseenkin olen törmännyt. Tässä ollaan, eikä kukaan tee mitään, huokailee plastiikkakirurgi Salmi. 

Hän on omin käsin poistanut Virossa ja Thaimaassa laitettuja implantteja, joten hän todella tietää mistä puhuu. Siksi hän on huolissaan niistä naisista joilla on terveydelle vaaralliset implantit. Hän arvioi heitä olevan Suomessa ainakin kymmeniä ellei satoja.

 

___________________KAINALOON_____________________________________________________________________________

 

Asko Salmi arvioi, että Suomessa laitetaan 1000 – 1500 rintaimplanttia vuodessa, mutta tästä ei ole olemassa virallista tilastoa.
-Suomessa laitetaan rintaimplantteja hyvin vähän verrattuna Ruotsiin ja Norjaan.

Suomalainen keskimääräinen implantinottaja on 34-vuotias nainen, jolla muutama lapsi. Noin 168 senttiä pitkä. Paino noin 60 kiloa. Keskimääräinen implantin koko 310 grammaa. Kuppikokotrendi on kasvamaan päin.

Liitetiedostot


Polarstar Communications Oy

Kaikki journalistiset palvelut: valokuvaukset, asiakaslehtiartikkelit, advertoriaalit, yritystarinat, tilauskirjat, tiedotteet, sisällöntuotanto, tekstimuotoiset viestintäpalvelut ja radio-ohjelmat.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs