Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Avoimet puutarhat yllättävät elokuussa

Avoimet puutarhat yllättävät elokuussa

Tiedote.
Julkaistu: 12.07.2016 klo 09:00
Julkaisija: Puutarhaliitto ry

Elokuussa avautuu lähes 500 puutarhaporttia!

 

Tänä vuonna ennätysmäärä puutarhoja on ilmoittautunut mukaan valtakunnalliseen Avoimet puutarhat –tapahtumaan, joka järjestetään jo viidennen kerran elokuisena sunnuntaina 7. 8. klo 12 – 18. Mukana on erilaisia ja mielenkiintoisia vierailukohteita ympäri Suomea. Kohteisiin voi käydä tutustumassa ennakkoon sivuilla www.avoimetpuutarhat.fi ja suunnitella päivän ohjelmansa niin, että ehtii vierailla useammassa kohteessa saman iltapäivän aikana. Useissa kohteissa on myös pop up-kahviloita, joten mukaan puutarhakahveille kannattaa houkutella tuttaviakin.

Päivä pursuaa ideoita

Mukana on rakkaudella hoidettuja kotipihoja, monipuolisia siirtolapuutarhoja ja kauppapuutarhoja sekä mielenkiintoisia kasvikokoelmia. Parasta päivässä on ehdottomasti se, että pääsee tapaamaan muita puutarhaharrastajia ja vaihtamaan ajatuksia niin kasveista, niiden hoidosta kuin pihan suunnittelustakin, kertoo Miia Malinen Lintukodon puutarhalta Rantasalmelta. Heidän maalaistalon puutarha on avoinna jo viidettä kertaa ja vierailijoita on ollut joka vuosi enemmän kuin aiempina vuosina. Monet tulevat pitkien matkojen päästäkin, mikä ilahduttaa isäntäväkeä. Miia uskoo, että rehevä piha rakennelmineen ja kotieläimineen on se, mikä saa vieraat viihtymään.  Alkukesän lämpö ja sateet ennakoivat, että tänä vuonna puutarhat ovat todella vehreitä ja näyttäviä elokuussakin, jolloin myös sadonkorjuun aika alkaa olla parhaimmillaan.

Avoimet puutarhat –tapahtuman järjestävät Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden, Svenska Trädgårdsförbundetin ja Fiskars Oy:n kanssa. Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiöt tukevat tapahtumaa.

 

Lisätietoja: tapahtumakoordinaattori Jaana Ojanen, Puutarhaliitto ry – Trädgårdsförbundet rf,  jaana.ojanen@puutarhaliitto.fi p. 044-743 95 74 tai puutarha-agronomi Timo Taulavuori, timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi p. 040-745 30 05.

www.avoimetpuutarhat.fi  www.oppnatradgardar.fi –sivujen kautta löytyy osoitteita omistajia lähipuutarhoille, joista voi tehdä juttuja jo etukäteen.

Liitteenä kuva Karin Björklund-Rissasen puutarhasta Inkoosta viime vuodelta. Kuvaajana Hanna Marttinen

Liitetiedostot

Puutarhaliitto kasvattaa hyvinvointia. Puutarhaliitto haluaa parantaa suomalaisten hyvinvointia tasokkaan puutarhatuotannon, terveyttä edistävien tuotteiden, viihtyisien viheralueiden ja innostavan puutarhaharrastuksen kautta. Tavoitteena on edistää yritys- ja harrastustoiminnan elinvoimaisuutta. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs