Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Arkielämän tilanteet todentuvat SKY-simulaatiotiloissa

Lapin AMK

Arkielämän tilanteet todentuvat SKY-simulaatiotiloissa

Kutsu.
Julkaistu: 24.04.2014 klo 14:24
Julkaisija: Lapin AMK

Lapin ammattikorkeakoulun Kemin Meripuistokadun toimipisteessä on otettu käyttöön moderni ja alueella ainutlaatuinen sosiaali- ja terveysalan simulaatio- ja kehittämisympäristö. Tervetuloa tutustumaan tilojen toimintaan ja käyttöön sekä osallistumaan hankkeen päätösseminaariin.

21.-22.5.2014 Meripuistokatu 26, Kemi, auditorio

OHJELMA: http://www.lapinamk.fi/events/SKY---Vain-taivas-kattona/w0ap50f5/273173f2-3faa-40a8-8b48-787047f05acc 

Tiedotustilaisuus 21.5.2014 klo 12.30 (vastaanottaminen pääaulassa)

Simulaatio- ja kehittämisympäristö koostuu kahdesta muunneltavasta tilasta. Hoitotyön ympäristö, ”SKY-hospitaali”, voidaan muuntaa mm. vuodeosastoksi, leikkaussaliksi ja päivystyspoliklinikaksi. Muunneltava oppimis- ja toimintaympäristö, ”Soppeli”, voi toimia esimerkiksi kotina, toimistotilana, neuvolana, kokous- ja neuvottelutilana sekä ryhmätyötilana. tavallisena kotina.

Tiloja käyttävät niin sosiaali- ja terveysalan opettajat, opiskelijat, eri alojen ammattilaiset, järjestöt ja yhdistykset kuin tavalliset kansalaisetkin.

Ympäristössä harjoitellaan potilaan tutkimista, asiakkaan kohtaamista, palvelun- ja hoidon tarpeen arviointia, palvelu- ja kuntoutusohjausta, ryhmätyötaitoja, päätöksentekotaitoja, erilaisia kädentaitoja, monialaista työskentelyä tiimissä, esimies- ja johtamistaitoja, vuorovaikutustaitoja sekä kokousteknisiä taitoja.

Hoitotyön ympäristössä on tarvittaessa käytössä myös potilassimulaattori – ihmistä muistuttava nukke – jota voidaan ohjata muunneltavien tilojen väliin rakennetusta ohjaamosta käsin. Simulaattorille voidaan turvallisesti tehdä erilaisia toimenpiteitä ja se voi reagoida puhuen, valittaa kipua ja vuotaa verta.

Soppeli-tilassa on opetus- ja työvälineinä erilaisia simulaatiotilanteissa käytettävää välineistöä ja rooliasuja, pelejä, leikkivälineitä sekä erilaisia toimintakykyä tukevia apuvälineitä ja arvioinnin työvälineitä. Soppelissa sijaitsevaa videoneuvottelulaitteistoa hyödynnetään kokousten toteuttamisessa ja sähköisten palveluiden käyttöönoton opiskelussa.

Simulaatiossa kuvataan tai jäljitellään erilaisia arkielämän tilanteita niin, että se vastaa mahdollisimman paljon todellisuutta. Simulaatio-opetus on oppimisen kannalta tehokasta. Lähtökohtana on, että sekä opiskelijat että ammattilaiset saavat kokemuksia myös sellaisista tilanteista, joita ei välttämättä tule kovin usein vastaan käytännön harjoittelun aikana tai työelämässä. Keskeistä oppimisen kannalta on myös tilanteiden jälkeen toteutettava oppimiskeskustelu.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Hannele Paloranta

etunimi.sukunimi@lapinamk.fi

puh. 050 3109350

 

Lapin ammattikorkeakoulu on Euroopan unionin pohjoisin ammattikorkeakoulu. Sijainti on meille mahdollisuus erikoistua: vahvuutemme on arktinen olosuhdeosaaminen. Hyödynnämme pohjoisen tarjoamia rajattomia mahdollisuuksia niin opetuksessa kuin TKI-toiminnassammekin. Toimipaikkamme sijaitsevat Kemissä, Rovaniemellä ja Torniossa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs