Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Allergiaviikon yleisötapahtuma - aiheina allergiaterveys ja ulko- ja sisäilmapölyt

Allergia- ja Astmaliitto ry

Allergiaviikon yleisötapahtuma - aiheina allergiaterveys ja ulko- ja sisäilmapölyt

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2016 klo 10:13
Julkaisija: Allergia- ja Astmaliitto ry

ALLERGIAVIIKON YLEISÖTAPAHTUMA  –  aiheina allergiaterveys ja ulko- ja sisäilmapölyt
tiistai 5.4. klo 17 – 20 Allergiatalo, Paciuksenkatu 19, Helsinki.

Tilaisuuden järjestävät pääkaupunkiseudun allergia- ja astmayhdistykset sekä pääkaupunkiseudun Hengitysyhdistys. Kaikille avoimessa, maksuttomassa tilaisuudessa on tarjolla on sekä neuvontaa että asiantuntijaluentoja.

Allergia- ja astmaliitto jäsenyhdistyksineen viettää  Allergiaviikkoa 4. – 10. huhtikuuta. Kampanjallaan järjestö painottaa yliherkkyyksien ja allergioiden huomioimista: oireet ovat todelliset, ja kanssaihmisten on otettava ne todesta.

Allergiaviikon yleisötapahtuman luennoitsija, Kansallisen Allergiaohjelman projektipäällikkö, biologi Kimmo Saarisen mielestä allergiaepidemian syy on selvä. Kymmenien tuhansien sukupolvien aikana kehittynyt immuunipuolustus on yhtä hukassa kuin ihmisten yhteys luontoon, jonka monimuotoisuus hupenee järkyttävää vauhtia kuudennessa sukupuuttoaallossa.

Luontaisen vastustuskykymme perusta on maaperän kierrättäjäbakteereissa iholla ja limakalvoilla elävässä monimuotoisessa mikrobilajistossa. Tämän näkymättömän ’lumon’ kato näkyy lääkärien vastaanotoilla. Maasta irronneen kaupunkilaisen vastustuskyky  pettää yhä useammin, sillä muovirihkama ei kehitä immuunijärjestelmää kuten ripaus maan multaa.  Kun immuunijärjestelmämme seassa menee miljoonittain bakteereja, viruksia, sädesieniä, alkueläimiä sekä sammal- ja petopunkkeja, immuunitutka ottaa opikseen.

Luonto ei siis ole pelottava allergeenien lähde, vaan allerginenkin tarvitsee vahvaa luontoyhteyttä terveytensä perustaksi. Luonnon ilosanomaa levittää myös Kansallinen allergiaohjelma 2008 - 2018.

Tule kuuntelemaan asiantuntijamme luentoa allergiaterveyteemme vaikuttavista aiheista sekä pölyistä, jotka ahdistavat ihanan kevään tullessa. Rakennusterveysasiantuntija RKM Eila Hämäläinen Suomen Sisäilmakeskuksesta luennoi katupölystä, puunpoltosta ja ulkoilman mikrobien vaikutuksista.

Allergiaviikon yleisötapahtuma järjestetään tiistaina 5.4. klo 17 – 19.30 Allergiatalolla, Paciuksenkatu 19. Luennoitsijoina ovat projektipäällikkö Kimmo Saarinen Kansallisesta Allergiaohjelmasta sekä rakennusterveysasiantuntija Eila Hämäläinen.

Tapahtumassa yleisötorilla Helsingin seudun ympäristöpalvelujen sisä- ja ulkoneuvontapiste, allergia-, astma-, iho- ja kosmetiikkaneuvontaa. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Lisätiedot toimituksille
Projektipäällikkö Kimmo Saarinen, Kansallinen Allergiaohjelma 040 7214 108
Neuvonta, astma- ja muut hengityssairaudet: toiminnanjohtaja Merja Helske, Pääkaupunkiseudun Hengitysyhdistys, p.040 559 6833, hengitysyhdistys.fi/paakaupunkiseutu

neuvonta, iho- ja kosmetiikka, Merike Laine, 010 2790 991, kosmetiikka-allergia.fi, allergiahelsinki.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs