Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Allergiaviikon Herkkikset-tosi-tv-parodia tavoitti koko kohderyhmänsä

Staart Oy

Allergiaviikon Herkkikset-tosi-tv-parodia tavoitti koko kohderyhmänsä

Tiedote.
Julkaistu: 02.05.2016 klo 15:42
Julkaisija: Staart Oy

Markkinointitoimisto Staart Oy suunnitteli Allergiaviikon 2016 kampanjan, jonka tavoitteena oli kasvattaa erityisesti nuorten suomalaisten tietoisuutta tuoksuyliherkkyyksistä ja allergioista. Staartin sekä Allergia- ja astmaliitto ry:n yhteistyön tuloksena syntyi Herkkikset-tosi-tv-parodia, joka tavoitti kaksi miljoonaa suomalaista Facebookissa, Youtubessa ja Instagramissa.

”Olemme superonnellisia. Kampanjaa voidaan pitää äärimmäisen onnistuneena. Olimme aiempina vuosina markkinoineet Allergiaviikkoa pääasiassa ulkomainonnan keinoin. Aikuiset osaavat jo kohtalaisen hyvin ottaa kanssaihmiset huomioon, mitä tulee erikoisruokavalioihin, allergioihin ja tuoksuyliherkkyyteen. Nyt halusimme tavoittaa nuoret rohkealla sisällöllä heidän käyttämissään kanavissa ja Staartin idea vakuutti meidät heti”, kertoo Allergia- ja astmaliiton viestintäpalveluiden johtaja Niki Alanko.

30 % suomalaisista oireilee pitkittyneestä allergisesta nuhasta eli niin kutsutusta vesinuhasta. Siitepölyallergikkoja on väestöstämme 20 % ja saman verran on atoopikkoja. Tuoksuyliherkkyydestä kärsii 40 % eli noin kaksi miljoonaa suomalaista. Yliherkkyys tai allergia koskettaa jossain elämän vaiheessa joka toista suomalaista.

”Eri asioiden välttäminen on eräänlainen trendi, mutta fakta on, että allergiat ja yliherkkyydet ovat erittäin yleisiä – eivät minkään marginaalisen pienen tai tahallaan ylireagoivan ryhmän ongelma. Kanssaihmisten välinpitämättömyys tai hoidon laiminlyönti voi pahimmillaan johtaa parantumattomaan astmaan, joka on yhteiskunnalle yksi kalleimmista sairauksista”, Alanko muistuttaa.

”Herkkiksien idea oli yksinkertainen. Iskimme kiinni ajan ilmiöön eli tositeeveen deittiohjelmiin, käänsimme turhamaisuuden viestin voimavaraksi ja jaoimme videota nuorten kuluttamissa kanavissa. Videoita katsottiin kahdessa viikossa yhteensä 500 000 kertaa. Printissä kuten julisteissa ja aikakauslehdissä annettiin lisäksi tuotevinkkejä tuoksuttomista ja väriaineettomista pesuaineista”, kertoo Staartin luova johtaja Juuso Kemi.

 

Lisätietoa:

Niki Alanko, 040 525 5982, niki.alanko@allergia.fi

Juuso Kemi, 050 550 9427, juuso.kemi@staart.fi

Staart Oy on ketterä ja kanavariippumaton markkinointitoimisto, joka on tämän päivän digiympäristössä kuin kotonaan. Suunnittelemme ja toteutamme markkinointiviestintää ja designia brändeille, jotka haluavat erottua joukosta. Työllistämme Helsingissä ja Porissa 15 alan huippuosaajaa. Vuonna 2015 liikevaihtomme oli 1,4 M€. Lue lisää ja tutustu töihin www.staart.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs