Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Alihankinta: Kohtaamisten merkitys säilyy – kaupat tehdään kasvokkain

Tampereen Messut

Alihankinta: Kohtaamisten merkitys säilyy – kaupat tehdään kasvokkain

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2016 klo 14:26
Julkaisija: Tampereen Messut

Lähes kolmekymppinen Suomen teollisuuden johtava messutapahtuma Alihankinta on oiva esimerkki kasvokkaisten kohtaamisten merkityksestä. Kumppaneiden, kollegoiden ja asiakkaiden tapaaminen tuo alan tekijät ja toimijat yhteen taas 27.–29. syyskuuta Tampereelle. Vuoden 2016 kumppaniyrityksenä toimii Sandvik Mining and Construction Oy. Uutta syksyn messuilla ovat muun muassa digitalisaatio-teemaa käytäntöön jalkauttava Videokioski sekä venäläisten ja suomalaisten yritysten yhteistyöhön keskittyvä Partneriaatti. Messujen yhteydessä toteutetaan myös uusi AlihankintaHEAT-tapahtuma, joka tuo yhteen teollisuusyritykset ja uutta innovoivat startupit.
    
– Alihankinta-messut on erinomainen esimerkki siitä, että teollisuuden ja maailman muutoksista huolimatta kohtaamisten merkitys on säilynyt vahvana. Yhdessä tekeminen sekä kumppaneiden ja asiakkaiden tapaaminen kasvokkain ovat yhä vieläkin sopimusvalmistuksen tärkeintä ydintä sekä olennainen osa luottamuksen rakentamista. Viimeisen 10 vuoden aikana messuilla on saavutettu reilun 17 000 kävijän ja tuhannen näytteilleasettajan määrä lähes joka vuosi, kertoo teollisuusneuvos Timo Parmasuo.
Parmasuo: Alihankinta-messuja lähes 30 vuotta – teollisuus tarvitsee kohtaamisia. www.alihankintakolumni.fi

Alihankinta 2016 -kumppani: Sandvik Mining and Construction Oy panostaa tuotekehitykseen
 
Alihankinta-messujen kumppaniyrityksenä toimii tänä vuonna kansainvälinen korkean teknologian teollisuuskonserni Sandvik Mining and Construction Oy. Yli 130 maassa toimiva yritys tarjoaa maailman laajimman tuotevalikoiman laitteita kallionporaukseen, louhintaan, murskaukseen, rikotukseen ja materiaalin käsittelyyn. Sandvikilla on Suomessa toimintaa Tampereella, Turussa, Lahdessa, Hollolassa ja Vantaalla.
 
– Sandvik on Alihankinnan kolmas kumppaniyritys. Aloitimme kumppanuudet pari vuotta sitten Ponsse Oyj:n kanssa ja viime vuoden kumppani oli Normet Oy. Kumppanuuden idea on, että tuomme yhdessä merkittävän ja menestyvän päähankkijayrityksen kanssa esille alihankkijoiden tärkeyttä, suomalaisten vahvaa insinööriosaamista sekä toimivan ja luotettavan yhteistyön merkitystä globaaleilla markkinoilla. Vaikka on paljon puhuttu siitä, että kansainvälisten päähankkijoiden intressit ovat alihankintaketjun suhteen maailmalla, ei tilanne ole ihan niin mustavalkoinen. Huippuosaamisella kumppanuudet globaalien päähankkijoiden kanssa ovat täysin mahdollisia. Haluamme myös herätellä päähankkijoita, jotta hankintoja tekevät ihmiset kokisivat hyödylliseksi tulla messuille tapaamaan alihankkijoita, tutustumaan yritysten osaamiseen sekä kartoittamaan yhteistyömahdollisuuksia, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.
 
– Alihankinta kokoaa Suomen teollisuuden näyttävästi yhteen ja tapahtuman myötä Tampereella on hyvä ja kansainvälinen tekemisen meininki. Tämän vuoden pääteemat digitalisaatio ja johtaminen koskettavat myös meidän toimintaa, joten on ilo olla mukana kumppaniyrityksenä. Panostamme vahvasti tutkimukseen, tuotekehitykseen ja turvallisuuteen sekä uusien laitteiden ja innovaatioiden jatkuvaan kehittämiseen. Monitahoisella yhteistyöllä on nykyään todella iso merkitys ja toimivat kumppanuudet ovat edellytys yritysten menestykselle ja kilpailukyvylle, toteaa Sandvikin Lahden tehtaan johtaja Jussi Maksimainen.

Uutuuksina Videokioski, Partneriaatti ja startup-nosteinen AlihankintaHEAT

Ainutlaatuinen Videokioski-konsepti esittelee Alihankinta-messujen tarjontaa ja yrityksiä videomuodossa. Yrityksillä on konseptin kautta mahdollisuus luoda ammattilaisten kanssa markkinointivideo. Mukana ovat muun muassa Tasowheel Group Oy, Vuorenmaa Yhtiöt Oy, Enmac Oy ja Satmatic Oy. Seuraavat kuvauspäivät järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa elokuussa. Tutustu Videokioskiin

Tampereella 26.–28.9. järjestettävän venäläis-suomalaisen Partneriaatin tavoitteena on lisätä suomalaisten ja venäläisten pienten ja keskisuurten yritysten yhteistyötä. Partneriaatti järjestää tilaisuuksia Alihankinta-messuilla tiistaina 27.9., jolloin osallistujat tutustuvat myös messuihin. Lue lisää: www.partneriat.com

Alihankinnan yhteydessä järjestetään 28.9. uusi AlihankintaHEAT-tapahtuma, joka kokoaa yhteen teollisuusyritykset, ketterät startupit ja valmistavan teollisuuden positiivisesta suunnanmuutoksesta kiinnostuneet asiantuntijat ja päättäjät. Tapahtumaan otetaan mukaan parikymmentä startup-yritystä, joilla on tarjota ratkaisuja ja uusia näkökulmia teollisuusyritysten tarpeisiin. AlihankintaHEATia edeltää 26.–27.9. toteutettava HeatCamp. Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Tampereen Messut Oy:n tapahtumayksikkö Finland Events ja Rapid Action Group Oy (RAG). Lisätietoa AlihankintaHEAT-mediatiedotteesta 16.6.2016

LISÄTIEDOT: www.alihankinta.fi, www.alihankintakolumni.fi, @Alihankinta, #Alihankinta, #AlihankintaHEAT
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Jani Maja, tuoteryhmäpäällikkö, p. 050 356 1325, @maja_jani
Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, @TanjaJarvensivu
Jenna Antila, tiedottaja, p. 040 172 1188, @Jenna_messuaa

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs