Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Ainoana Suomessa: SAMKissa alkaa vanhustyön ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Ainoana Suomessa: SAMKissa alkaa vanhustyön ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Tiedote.
Julkaistu: 12.02.2015 klo 10:59
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulussa (SAMK) alkaa syksyllä 2015 uutena koulutusohjelmana Vanhustyön ylempi ammattikorkeakoulututkinto. Ainoana Suomessa järjestettävä koulutus vastaa ikääntyvän yhteiskunnan haasteeseen kouluttamalla vanhustyön asiantuntijoita, kehittäjiä ja johtajia.

- Vanhustyö on tulevaisuutta.  Väestön ikääntyminen vaikuttaa ammattitaitoisen ja osaavan työvoimatarpeen lisääntymiseen sosiaali- ja terveydenhuollossa. Vanhustyössä tarvitaan innovoivia johtajia ja kehittäjiä, kertoo koulutuksesta vastaava yliopettaja Sari Teeri.

Ikääntyneet ovat sosiaali- ja terveyspalveluiden suurin käyttäjäryhmä. Vanhuspalvelujen lähtökohtana on ymmärrys tasapainosta ihmisen toimintakyvyn, hänen tavoitteidensa ja sosiaalisen sekä fyysisen ympäristön välillä. Palvelujen rakenteiden ja sisältöjen innovatiivinen uudistaminen on välttämätöntä asiakkaiden tarpeiden muuttuessa.

Vanhustyön haasteet tulevat muuttumaan fyysisen kunnon ongelmista mielen ongelmiin.

- Muistisairauksien määrä kasvaa, yksinäisyys ja turvattomuus lisääntyvät, samoin ikäihmisten päihdeongelmat.  Iän karttuminen ei kuitenkaan tee ihmisistä samanlaisia vaan korostaa ihmisen yksilöllisyyttä, Sari Teeri selvittää.  

Vanhustyön asiantuntijalta edellytetään vanhustyön sisällön osaamista ja kehittämistä, mutta myös kustannustehokasta mukautumista ulkoapäin tuleviin määräyksiin ja ohjeisiin. Hänellä on myös vastuu siitä, että vanhustyö on eettisesti kestävällä pohjalla. Näihin haasteisiin ammattikorkeakoulun monialaisilla vanhustyön ylempi AMK -opinnoilla vastataan.

Hakuaika vanhustyön ylempään ammattikorkeakoulututkintoon on 17.3.–9.4.2015. Porissa syksyllä alkava koulutus antaa valmiudet asiantuntijuuteen, esimies- ja johtotehtäviin sekä tutkimus- ja kehittämistehtäviin. SAMKissa on mahdollista opiskella myös vanhustyön ammattikorkeakoulututkinto, jonka tutkintonimike on geronomi (AMK). Hakuaika on sama kuin ylempään tutkintoon.

Lisätiedot:

Yliopettaja Sari Teeri, p. 044 710 3423, sari.teeri@samk.fi

 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs