Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » 75-vuotias Hengitysliitto juhlii tuomalla Semmarit neljään kaupunkiin

Hengitysliitto

75-vuotias Hengitysliitto juhlii tuomalla Semmarit neljään kaupunkiin

Tiedote.
Julkaistu: 29.07.2016 klo 12:00
Julkaisija: Hengitysliitto

Hengitysliitto juhlistaa 75-vuotista toimintaansa järjestämällä 3.- 6.8. Kajaanissa, Kuopiossa, Mikkelissä ja Turussa Hyvässä hengessä -kiertueen, jonka tapahtumat huipentuvat Seminarinmäen mieslaulajien eli Semmarien ilmaiskonsertteihin.

- Juhlavuotenamme haluamme tarjota kesäisillä toreilla hengästyttävän hauskat koko perheen tapahtumat, joissa Semmarien konsertin lisäksi on mahdollisuus tutustua Hengitysliiton ja yhteistyökumppaneidemme toimintaan, kertoo Hengitysliiton viestintäpäällikkö Tiina Salo.

Tapahtumissa ovat mukana muun muassa Hengitysliiton sisäilma- ja korjausneuvonta, tupakoinnin lopettajia tukeva Stumppi-neuvontapalvelu sekä Arkiliikunnan SM-kisat. Lisäksi jaetaan Hyvä henki -palkintoja liiton yhteistyökumppaneille kiitokseksi aktiivisesta tuesta ja toiminnasta hengitysterveyden edistämiseksi.

Kiertue pysähtyy Kajaanin Raatihuoneen torilla keskiviikkona 3. elokuuta, Kuopion Kauppatorilla torstaina 4. elokuuta, Mikkelin Hallitustorilla perjantaina 4. elokuuta ja Turun Varvintorilla lauantaina 6. elokuuta. Tarkemmat tiedot löytyvät Hengitysliiton verkkosivulta www.hengitysliitto.fi.

Hengitysliitto 75 vuotta

Vuonna 1941 Kiljavannummella perustettiin Hengitysliiton edeltäjä Tuberkuloosipotilaitten Liitto yhdistämään tuberkuloosiin sairastuneita. 1960-luvulta lähtien liitto on ajanut kaikkien hengityssairaiden asiaa. Liiton nimi oli pitkään Keuhkovammaliitto ja 2000-luvulla se muuttui Hengitysliitoksi.

Hengitysliitossa on nykyisin 92 jäsenyhdistystä ja sen jäsenmäärä on noin 30 000. Lähes puolet jäsenistä sairastaa astmaa, muita suuria tautiryhmiä ovat uniapnea ja keuhkoahtaumatauti. Lisäksi jäsenistössä on mm. harvinaisia hengityssairauksia sairastavia ja sisäilmasta ja homeesta sairastuneita. Tuberkuloosia sairastaneita on yhä kuusi prosenttia.

Perinteisen järjestötoiminnan lisäksi Hengitysliitto on vuosikymmenten aikana ollut merkittävä koulutus-, kuntoutus- ja työllistämispalveluiden tuottaja Suomessa. Tänä päivänä Hengitysliittoon kuuluvat valtakunnallinen erityisammattioppilaitos Ammattiopisto Luovi, rakennusterveyden erityisasiantuntijapalveluja tarjoava Suomen Sisäilmakeskus Oy, työllistämiskeskukset Kovak Oy/Lovak ja Sytyke-Centre sekä hotelli-ravintolat Lasaretti Oulussa ja Anttolanhovi Mikkelissä.

Lisätietoja:

Tiina Salo
viestintäpäällikkö
puh. 040 641 6454
tiina.salo@hengitysliitto.fi 

www.hengitysliitto.fi

Hengitys-lehden juhlanumero
http://www.e-julkaisu.fi/hengitysliitto/hengitys/2016/02/  

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs