Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Yritysten verkottamistarpeet yhä enemmän peliyritysten kaltaisia

Telia

Yritysten verkottamistarpeet yhä enemmän peliyritysten kaltaisia

Tiedote.
Julkaistu: 13.09.2016 klo 08:00
Julkaisija: Telia

Verkottaminen on noussut pilvipalvelumaailman uudeksi ykköspuheenaiheeksi tietoturvan ja palveluiden jatkuvuuden varmistamisen rinnalle. Tämä johtuu digitalisaatiosta, joka tuo perinteisille yrityksille suuria vaatimuksia nopeaan kapasiteetin lisäämiseen ja palveluiden toimivuuteen erilaisilla päätelaitteilla.

Aiemmin tällaiset tarpeet olivat tyypillisiä esimerkiksi peliyrityksille tai sisällöntuotantoyrityksille, kuten medialle. Nyt ne alkavat olla arkipäivää kaikilla suurilla yrityksillä. Siirtymä vanhasta maailmasta uuteen pilvipalvelumaailmaan ei kuitenkaan suju yhdellä loikalla.

”Tarvitaan ratkaisuja, joita sanotaan hybridimalleiksi automaailmasta tutuin termein”, kertoo Marko Lepola Soneran yritystuotehallinnasta. ”Hybridimallissa yhdistellään perinteisten IT-arkkitehtuurien, julkisten ja paikallisten pilvien ja verkottamisen mahdollisuudet yhdeksi hallituksi hybridi-IT-kokonaisuudeksi.”

Muutos edellyttää näkemystä siitä, mihin oma toimiala ja oma yritys ovat menossa, mikä on yrityksen kulttuuri ja mihin suuntaan sitä haluaa johtaa. ”On mietittävä tietoturvaa, osaamiskysymyksiä ja tulevaisuutta. Millaisen innovaatiokulttuurin yritys haluaa tarjota uuden sukupolven työntekijöille?”, Lepola sanoo.

Soneran konserniverkossa kulkee valtaosa maailman sisällöntuottajien tiedoista

Sonera pystyy tarjoamaan asiakkailleen kilpailijoitaan enemmän, sillä samaan konserniin kuuluva Telia Carrier on maailman suurin runkoverkkoyhteyksien tarjoaja. ”45 % kaikesta maailman internetliikenteestä kulkee konsernimme verkoissa ja 6/7 maailman suurimmista sisällöntuottajista käyttää meidän verkkoamme turvalliseen tiedonvälitykseen. Soneran asiakkaalla on suora pääsy tähän verkkoon”, Teemu Ollilainen Soneran yritystuotehallinnasta kertoo. Tästä on yrityksille selvää etua, sillä viiveet vähenevät, kun siirtymiä eri operaattoreiden välillä ei tule.

Aivan uusien pilvipalveluiden lisäksi myös viestintä- ja verkottamispalvelut tulevat siirtymään entistä laajemmin pilveen, jolloin niiden toiminnallisuus tullaan toteuttamaan datakeskuksista käsin. Tiedot tallentuvat lähitulevaisuudessa kätevästi Helsingin Pitäjänmäkeen, jonne Sonera rakentaa paraikaa Suomen suurinta avointa datakeskusta. Datakeskus aloittaa toimintansa alkuvuoden 2018 aikana.

Sonera osallistuu tänään 13.9.2016 pidettävään HP Experience Dayhin Finlandia-talolla. Soneran puheenvuoro: ”Hybrid IT”, Marko Lepola ja Teemu Ollilainen, klo 13.45 – 14.15, Finlandia-sali. Tervetuloa! Lisätiedot: viestintäpäällikkö essi.pekkala-jokinen@teliacompany.com

Lisätietoja:

Marko Lepola, Kehitysjohtaja, yritysliiketoiminta, Sonera
Puh. 040 302 6785
Sähköposti: etunimi.X.sukunimi@teliacompany.com

Teemu Ollilainen, New Business Designer, yritysliiketoiminta, Sonera
Puh. 040 835 8619
Sähköposti: etunimi.sukunimi@teliacompany.com

 

 

Sonera on uuden sukupolven operaattori, jonka palvelut mahdollistavat sujuvampaa arkea, valinnan vapautta ja uusia mahdollisuuksia kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille. Soneralla oli vuoden 2015 lopussa noin 4,4 miljoonaa liittymäasiakasta ja noin 3700 asiantuntijaa töissä. Sonera edistää digitalisaatiota muun muassa investoimalla vuosittain noin 200 miljoonaa euroa suomalaisten verkkoyhteyksiin. www.sonera.fi

Sonera on osa kansainvälistä Telia Companya. Tarjoamme toimivat ja kilpailukykyiset yhteydet ympäri maailmaa helposti ja huolettomasti. Toimintamme nojaa vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin. Lue lisää meistä www.teliacompany.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs