Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Virtuaalinen hovimestari vai energiaomavarainen paikannuslaite? Elisan innovaatiokilpailu on edennyt finaalivaiheeseen

Elisa Oyj

Virtuaalinen hovimestari vai energiaomavarainen paikannuslaite? Elisan innovaatiokilpailu on edennyt finaalivaiheeseen

Tiedote.
Julkaistu: 12.10.2016 klo 10:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Esineiden internetin ja älykotiratkaisujen piiristä uusia menestystuotteita etsivä Elisa Innovation Challenge -kilpailu on edennyt finaalivaiheeseen. Tuomaristo valikoi molemmista kilpailusarjoista kolme parasta kilpailijaa jatkamaan kehitystä kohti Slush-tapahtumassa tehtävää voittajien julkistusta.

Vuoden 2016 Elisa Innovation Challenge -kilpailu on siirtynyt loppusuoralle. Elokuun puolivälissä alkanut ja kuusi viikkoa kestänyt ensimmäinen tuotekehitysvaihe päättyi 30.9., jolloin kilpailun tuomaristo valikoi IoT- ja Smart Home -sarjojen kolme parasta joukkuetta finaalivaiheeseen.

IoT-kilpailun finaaliin pääsivät suomalaiset Emergence ja Spectral Engines sekä meksikolainen MeOn. Smart Home -finalistit ovat suomalaiset Affectones ja Lukoton sekä ruotsalainen Minut. Kilpailutuotteiden tarkemmat kuvaukset on esitetty alla.

– Kilpailijoiden taso on tänäkin vuonna todella kova. IoT-kärkikolmikossa on mukana kaksi maailmanlaajuisesti uniikkia teknistä toteutusta sekä yksi helppouteen panostava haastaja, joilla kaikilla on erinomainen kaupallinen potentiaali. Kaikki tähtäävät jo lähtökohtaisesti maailmanmarkkinoille, mikä tietää hyvää koko Suomen kilpailukyvylle, iloitsee Elisan IoT-hankkeesta vastaava johtaja Markku Hollström.

– Älykotiratkaisut tulevat Suomessakin yleistymään lähivuosina vauhdilla. Yksi menestyksen edellytys on helppous, jonka avulla saavutetaan myös tavallisen kuluttajan luottamus. Juuri tämä tekijä yhdistää Smart Home -sarjamme finalisteja, sillä kaikki tavoittelevat elämän helpottamista. On todella huikeaa nähdä, kuinka paljon kuudessa viikossa on mahdollista saada aikaan, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Matias Castrén.

Elisa Innovation Challenge 2016 -kilpailuun lähetettiin alun perin lähes sata kilpailuehdotusta, joista 19 valittiin mukaan varsinaiseen kilpailuun. Kilpailu huipentuu 1.12.2016 Helsingin Messukeskuksessa Slush-tapahtumassa, jossa finalistit esittelevät tuotteensa suurelle yleisölle.

Elisa on Slush 2016 -tapahtuman pääyhteistyökumppani

Elisa on Slushin pääyhteistyökumppani jo kolmatta vuotta peräkkäin. Slushiin osallistuminen on Elisalle luonteva tapa vahvistaa yhteistyötään startup-yritysten kanssa.

– Elisan muutos arvostetuksi kansainväliseksi digitaalisten palveluiden tarjoajaksi jatkuu. Startupien kanssa olemme jo vuosia tuoneet markkinoille lukuisia innovaatioita edistäen startupeja matkalla kansainväliseen menestykseen. Slush on meille erinomainen kanava löytää uusia kumppaneita, joita voimme auttaa mullistamaan maailmaa, kertoo Elisan startup-kumppanuuksista vastaava kehitysjohtaja Kimmo Pentikäinen.

Elisa IoT Innovation Challenge -finalistit

Emergence

Emergence kehittää energiaomavaraista paikannuspalvelua. Tämän ytimenä on paikannuslaite, joka toimii auringosta saatavan energian ja akun avulla jopa yli kymmenen vuotta ilman huoltoa. Energian keräämiseen keskittyvä teknologia on Emergencen patentoima.

MeOn

Meksikolainen MeOn on mukana kilpailussa prototyyppiasteella olevalla värinäsensorilla, joka pyrkii ennustamaan teollisten koneiden rikkoutumista värinätasojen kasvusta. MeOn erottuu teollisista kilpailijoistaan siinä, että tuote oppii koneen normaalitoiminnan automaattisesti ja tarjoaa pilvipalvelun kautta helpon hälytys- ja hallintakäyttöliittymän suoraan loppuasiakkaalle.

Spectral Engines

Spectral Engines on kehittänyt ja patentoinut uudenlaisen optiseen mittaukseen perustuvan materiaalisensorin, jonka avulla voidaan tunnistaa erilaisia materiaaleja, aineita ja ainepitoisuuksia. Kilpailun puitteissa yritys laajentaa toimintaansa maitoteollisuuteen tarjoamalla helpon tavan maidon koostumuksen kuten rasvapitoisuuden mittaamiseen.

Elisa Smart Home Innovation Challenge -finalistit

Affectones

Team Affectones kehittää virtuaalista hovimestaria, joka tunnetaan nyt työnimellä Alfred. Kyseessä on itseoppiva pilvipalvelu, joka yhdistää tietoja kaikkien perheenjäsenten kalentereista sekä kodin älylaitteita ja helpottaa yhteisten menojen järjestämistä tekemällä älykkäitä ehdotuksia menojen hoitamiseksi.

Lukoton

Lukoton on kehittänyt älylukkoadapterin, jonka avulla perinteiset kotiovien lukot voidaan muuntaa älypuhelimella ohjattaviksi. Yritys on tähän mennessä keskittynyt taloyhtiöihin, mutta Elisan kilpailun myötä tuotteesta kehitetään kuluttajaversio tavallisiin koteihin.

Minut

Ruotsalaisen Minut-yhtiön kehittämä Point on tekoälyyn perustuva uudenlainen kodinturvajärjestelmä. Palovaroittimen kokoinen laite on varustettu joukolla sensoreita, joiden antaman datan perusteella ohjelmisto tunnistaa poikkeavuuksia ja antaa niistä hälytyksiä käyttäjänsä älypuhelimeen.

 

Lisätietoa ja kilpailijoiden esittelyvideo:

http://hub.elisa.fi/elisa-innovation-challenge-2016-finalistit/

 

Lisätietoja:

Elisa IoT Innovation Challenge -kilpailu:

Ville Landtman, p. 050 5608821, ville.landtman@elisa.fi

 

Elisa Smart Home Innovation Challenge -kilpailu:

Heini Lehtonen, p. 050 1683, heini.e.lehtonen@elisa.fi

 

Elisa IoT on kehitys- ja palvelualusta, joka tekee erilaisten IoT-palveluiden ja verkottuneiden laitteiden kehittämisestä ketterää, nopeaa ja turvallista. Koodittomien työkalujen, avoimien rajapintojen ja reaaliaikaisen visualisoinnin ansiosta ideat voidaan muuttaa tuotteiksi ja liiketoiminnaksi merkittävästi perinteisiä it-projekteja nopeammin. Tuotekehitystä tukeva Elisa IoT -ekosysteemi on alan asiantuntijayritysten verkosto, joka tarjoaa osaamista sovelluskehityksestä ja rautaratkaisuista aina älykkääseen analytiikkaan. www.elisa.fi/iot

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs