Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Vantaan kaupunki ja Elisa kouluttavat pitkäaikaistyöttömistä pilvipalveluosaajia

Elisa Oyj

Vantaan kaupunki ja Elisa kouluttavat pitkäaikaistyöttömistä pilvipalveluosaajia

Tiedote.
Julkaistu: 21.06.2016 klo 13:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Vantaan Pilviakatemia-projektin puitteissa Elisan pitkäaikaistyöttömistä kouluttamat IT-osaajat auttoivat kaupungin työntekijöitä uusien Office365 toimistotyökalujen käyttöönotossa. Alkuvuoden 2016 kestänyt työkokeilu onnistui niin hyvin, että se saa jatkoa kesälomien jälkeen.

Vantaan kaupunki uudisti viime vuonna toimistojärjestelmänsä ja siirsi kerralla koko virkamieskunnan pilveen. Muutoksen myötä Vantaasta tuli Suomen ensimmäinen suuri kaupunki, joka vaihtoi koko viestintäjärjestelmänsä täysin pilvipalveluihin.

Pilviakatemian avulla kaupunki pyrki edistämään uusien palveluiden käyttöönottoa ja kouluttamaan henkilöstöään lähellä käyttäjää tapahtuvan koulutuksen ja henkilökohtaisen opastuksen avulla. Puolen vuoden mittaisen projektin aikana pilviagentit opastivat peräti 3 000 kaupungin työntekijää.

– Työntäyteinen alkuvuosi on ollut merkittävä onnistuminen niin Vantaan tietohallinnolle kuin pilviagenteillemme. Olemme saaneet kiihdytettyä työskentelytapojemme suurta uudistusta tavoittamalla merkittävän osan henkilöstöstä. Samalla pilviagenttimme ovat saaneet uutta osaamista ja kokemusta, jotka kehittävät heidän valmiuksiaan työmarkkinoilla, kertoo Vantaan tietohallinnon projektipäällikkö ja Pilviakatemian rehtori Juha Kontuvirta.

Työkokeilu käynnistyi tammikuussa 2016 intensiivisellä koulutusjaksolla, jonka aikana Elisan IT-asiantuntijat kouluttivat tulevat pilviagentit uusien pilvipalveluiden ja toimistotyökalujen käyttöön. Pilviagenteiksi valituilla 12 pitkäaikaistyöttömällä ja yhdellä datanomiharjoittelijalla oli entuudestaan kokemusta IT-alan töistä, joten koulutuksessa keskityttiin pilvipalveluiden ja mobiililaitteiden käyttöön.

– IT-ala on nopeudessaan samaan aikaan erittäin mielenkiintoinen että hyvin vaikea ala, sillä omaa osaamista on päivitettävä jatkuvasti. Olemme hyvin iloisia siitä, että 13 ihmisen osaamista koulutuksen avulla kehittämällä olemme voineet vaikuttaa positiivisesti tuhansien vantaalaisten päivittäisen työnteon sujuvoittamiseen, kertoo johtaja Anna-Mari Ylihurula Elisalta.

– Vaikka minulla oli IT-alan työkokemusta muun muassa mikrotukihenkilönä toimimisesta, pilvipalveluihin oli tutustunut vain harrastuspohjalta. Elisan koulutuksissa tuli todella paljon uutta asiaa sekä hyvää oppia itse koulutusten pitoon. Koulutuksen ja työn myötä olen saanut uutta intoa ja varmuutta työntekijänä, kertoo pilviagentti Raimo Sintonen.

Työttömien pilviagenttien osaamiseen kohdistui alussa jonkin verran ennakkoluuloja, mutta kokemuksen myötä ne murtuivat nopeasti.

– Tilanne kääntyi hyvin nopeasti niin päin, että moni ihmetteli kuinka näin osaavia tekijöitä on ylipäänsä ollut vapailla markkinoilla. Osa agenteistamme onkin jo työllistynyt, minkä koen suureksi onnistumiseksi, Kontuvirta iloitsee.

Erinomaisesti onnistunut työkokeilu saa jatkoa elokuussa ja uusien pilviagenttien rekrytointi on jo meneillään. Vantaan kaupungin lisäksi Suomen valtio osallistuu Pilviakatemiaan Uudenmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen myöntämän työllistämistuen avulla.

 

Lisätietoja:

Vantaan tietohallinto, Juha Kontuvirta, p. 040 5819054, juha.kontuvirta@vantaa.fi

Elisa Oyj, johtaja Anna-Mari Ylihurula, Operations/Elisan Yritysasiakkaat, puh. 010 262 5133, anna-mari.ylihurula@elisa.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs