Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Vanhemmat kaipaavat tukea digitaaliseen vanhemmuuteen – uusi palvelusivusto kokoaa parhaat vinkit

Elisa Oyj

Vanhemmat kaipaavat tukea digitaaliseen vanhemmuuteen – uusi palvelusivusto kokoaa parhaat vinkit

Tiedote.
Julkaistu: 16.01.2015 klo 09:41
Julkaisija: Elisa Oyj

Lehdistötiedote 16.1.2015

Älypuhelinten myötä lapselle avautuu mielenkiintoinen palveluiden ja sovellusten maailma, joissa vietetään paljon aikaa. Samalla lapsi voi kuitenkin kohdata myös ikäiselleen sopimatonta sisältöä, eivätkä vanhemmat aina tiedä, mitä lapsi verkossa tekee.  Elisan tekemän tutkimuksen mukaan suurin osa vanhemmista kaipaakin tukea ns. digitaaliseen vanhemmuuteen ja yhteisiä pelisääntöjä esimerkiksi kännykkäpelaamiseen. Vanhempien avuksi on avattu uusi Perheille-sivusto.

Kännykkäpelaamisesta on tullut luonteva osa kaikenikäisten lasten arkea. Elisan tutkimukseen vastanneista vanhemmista yli puolet arvioi lapsensa pelaavan kännykkäpelejä vuorokaudessa 1-2 tuntia. Suurin osa vanhemmista on keskustellut lastensa kanssa pelaamisesta ja sopinut myös pelisääntöjä.

Varsin harva kuitenkin valitsee yhdessä pelit, joita lapset saavat pelata. Suurimmalla osalla ei myöskään ole käytössä kännykkäpelien estopalvelua eikä pelaamisesta sovita yhteisiä pelisääntöjä lasten kavereiden vanhempien kanssa.

Lasten vanhempia huolestuttavat eniten pelien ostamiseen ja maksuihin liittyvät asiat, peliaika ja sopimaton sisältö sekä pelien koukuttavuus ja vaikutus lapsen käytökseen. Pelaamisessa nähdään myös paljon hyviä puolia. Pelit toimivat myös oppimisen ja kehittymisen välineenä, laitteet ja teknologia tulevat tutuiksi ja kielitaito kehittyy.

Digitaalisessa ja pelimaailmassa navigoimiseen vanhemmat kokevat tarvitsevansa myös tukea. Eniten toivottiin suosituksia, sisältöarvioita ja vinkkejä, monipuolisia estoja sekä yhteisiä sääntöjä vanhemmille.

Elisa Perheille -sivusto antaa eväitä digitalisoituvaan maailmaan

Lapset ja nuoret ovat merkittävä Elisan palveluiden käyttäjäryhmä. Tänä vuonna järjestetään lisää suosittuja lasten digikouluja ja Elisan webbisivuilla on avattu uusi, vanhemmille ja perheille suunnattu Elisa Perheille -palvelusivusto elisa.fi/perheille. Kyselytutkimuksen perusteella sivustolle on tuotu nyt uutta tietoa parhaista peleistä, estopalveluista sekä tarkistuslista vanhempien avuksi.

- Erityisesti pienten koululaisen vanhempien on syytä perehtyä puhelimen ja sopivan liittymän valintaan sekä käyttötavoista sopimiseen lapsen kanssa aiempaa tarkemmin. Nykyiset älypuhelimet vastaavat ominaisuuksiltaan tietokonetta. Tämän vanhemmille räätälöidyn sivuston kautta pyrimme tuomaan uutta tietoa lapsiperheitä kiinnostavista aiheista, ohjeista ja alaikäisten kohdalla erityisesti huomioitavista asioista, kertoo yritysvastuupäällikkö Annukka Mickelsson Elisalta.

Elisan Perheille -sivusto pääsi esille myös kansainvälisessä Save the Children ICT & Children on the move -seminaarissa.

- Elisan perhesivu on hyvä ja konkreettinen esimerkki siitä, miten suojelu, lapsen osallisuus ja tieto voivat yhdistyä käytännön toiminnaksi. Lapsen kasvun tukeminen digitaaliseksi kansalaiseksi edellyttää tasapuolisesti näiden lapsen oikeuksien toteutumista, toteaa Veera Uusoksa Pelastakaa Lapset ry:stä.

Lasten kännykkäpelaamista koskeva tutkimus tehtiin marraskuussa 2014 ja sähköpostikyselyyn vastasi 2 540 asiakasta. Tutkimukseen voi tutustua osoitteessa elisa.fi/perheille

Lisätietoja:

Elisa Oyj, yritysvastuupäällikkö Annukka Mickelsson, puh. 050 339 0963, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs