Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Uusin tutkimus suomalaisista 4G LTE -verkoista: Elisan verkko on kattavin

Elisa Oyj

Uusin tutkimus suomalaisista 4G LTE -verkoista: Elisan verkko on kattavin

Tiedote.
Julkaistu: 05.06.2014 klo 13:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa Oyj, lehdistötiedote 5.6.2014

Uusimman tutkimuksen mukaan Elisan asiakkaiden käytössä on Suomen kattavin 4G LTE -verkko. 4G LTE -yhteyksillä tiedonsiirto on entistä sujuvampaa ja jopa kiinteää laajakaistayhteyttä nopeampaa.

Riippumaton tutkimusyritys European Communications Engineering Oy (ECE) on tutkinut suomalaisten 3G-verkkojen kuuluvuutta vuodesta 2008 asti. Keväällä 2014 tutkimuksen painopiste oli huippunopeissa 4G LTE -verkoissa. Yli 30 Suomen suurimmassa kaupungissa ja niiden välisillä tieosuuksilla maalis-huhtikuussa toteutetun tutkimuksen mukaan Elisalla on Suomen kattavin 4G LTE -verkko. Tutkimuksen mukaan Elisan LTE-verkon kuuluvuus on 30–50  % laajempi kuin muilla operaattoreilla.

- Operaattoreiden välillä on edelleen eroavaisuuksia datapalveluissa. Elisan 4G LTE -verkko on selvästi muita kattavampi. Yleisesti voidaan todeta, että LTE-kuuluvuus Suomessa laajenee nopeasti ja asiakkaiden kokemat datanopeudet kehittyvät jatkuvasti, toimitusjohtaja Jukka Lempiäinen ECE:ltä toteaa.

Yhä useammat suomalaiset hyötyvät 4G LTE -verkkojen nopeasta kehityksestä, sillä yli puolet myydyistä matkapuhelimista tukee 4G LTE -yhteyksiä ja niiden määrä kasvaa nopeasti. Mobiilidataa käytetään jatkuvasti yhä enemmän myös tietokoneilla ja tableteilla.

- 4G LTE -teknologia mahdollistaa aiempaa suuremmat tiedonsiirtonopeudet, jolla on vaikutusta mm. musiikin kuunteluun, elokuvien katseluun ja verkkopelien pelaamiseen. Nopeat yhteydet helpottavat myös etätöitä kun nopeilla 4G LTE -yhteyksillä isojenkin tiedostojen siirto tai videoneuvottelu hoituu ilman viiveitä, liiketoimintajohtaja Matias Castrén Elisalta toteaa.

Elisa investoi vuosittain Suomeen yli 200 miljoonaa euroa, joista suurin osa käytetään verkkojen kehittämiseen. Isoin investointikohde on 4G LTE -verkon nopea rakentaminen uudella 800 MHz -taajuudella myös haja-asutusalueille. Rakentaminen on edennyt kuluneen vuoden aikana rivakasti ja Elisan nopeat 4G LTE -yhteydet ovatkin saatavilla jo yli 230 kunnan alueella.

- Vaikka saimme uusimmasta tutkimuksesta erinomaiset tulokset, jatkamme määrätietoisesti työtä verkkojen kehittämiseksi. Tavoitteenamme on rakentaa 4G-verkosta vähintään yhtä kattava kuin nykyinen 3G-verkko on, Castrénjatkaa.

ECE:n uusin tutkimus ja lisätietoja osoitteessa www.elisa.fi/vertaaverkkoja. Elisan verkon kuuluvuustiedot päivittyvät jatkuvasti osoitteeseen www.elisa.fi/kuuluvuus

Lisätietoja:

Elisa Oyj, Matias Castrén, liiketoimintajohtaja, p. 050 506 6906, etunimi.sukunimi@elisa.fi

ECE Ltd, Jukka Lempiäinen, toimitusjohtaja, p. 050 511 5131, etunimi.sukunimi@eceltd.com

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs