Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Uusi puhelinsovellus vie potilaiden kotimittausten tulokset suoraan lääkärille

Elisa Oyj

Uusi puhelinsovellus vie potilaiden kotimittausten tulokset suoraan lääkärille

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2014 klo 09:15
Julkaisija: Elisa Oyj

Kun astmapotilas puhaltaa mittariin kotona, tulokset näkyvät Elisan tytäryhtiön Appelsiinin kehittämän Etämittaus-palvelun ansiosta saman tien hoitavan lääkärin koneella. Raportointi helpottuu sekä potilaan että terveydenhoitohenkilökunnan osalta ja mittausten tarkkuus paranee. Uusi palvelu on parhaillaan kokeilussa HUS:n Porvoon sairaalassa, ja ensimmäiset potilaat saavat sen käyttöönsä kesän jälkeen.

Etämittaus-palvelun ansiosta esimerkiksi astmaepäilypotilaan ei tarvitse kirjata saamiaan uloshengityksen huippuvirtausarvoja paperille, vaan tiedot voi siirtää mobiilisovelluksella suoraan terveydenhuollon tietokantaan. Palvelua on kehitetty ja pilotoitu yhdessä HUS:n Porvoon sairaalaan kanssa.

– Etämittaus-palvelu parantaa tulosten luotettavuutta, sillä palvelu kontrolloi, että mittaus tehdään oikeaan aikaan ja tulokset ovat järkeviä, ylilääkäri Sirkku Vilkman HUS Porvoon sairaalasta kertoo.

Pilotointivaiheessa sovellus on ollut integroituna uloshengityksen huippuvirtausmittariin, mutta tulevaisuudessa sen piiri laajenee kattamaan monet eri mittalaitteet.

– Jatkossa voi mobiilisovellusta hyödyntää esimerkiksi verensokeri- ja verenpainemittaus- sekä EKG-tallennetulosten siirtämisessä, johtaja Tuomas Mäkynen Appelsiinista, Elisan it-liiketoimintaan keskittyneestä tytäryhtiöstä, kertoo.

Kustannustehokkaasti parempaa laatua ja palvelua hoitoalalle

Etämittaus-palvelu on yksi Appelsiinin terveydenhuoltoalalle kehittämistä uusista työkaluista. Niiden yhdistävänä tekijänä on palvelun parantaminen kustannustehokkaasti:

– Terveydenhuoltoala kohtaa lähitulevaisuudessa suuria haasteita, kun palvelut pitää tuottaa entistä kustannustehokkaammin. Oivaltavat IT-ratkaisut ovat yksi mahdollisuus haasteiden ratkaisemiseen siten, että palvelun laatu säilyy tai jopa paranee samalla, Mäkynen huomauttaa.

Erityistä hyötyä tutkittaessa nuoria ja työperäisen astman diagnostiikassa

– Aikaisemmin astmapotilaiden diagnostiikassa on tehty käsityötä: potilas on puhaltanut mittariin, katsonut lukemat ja kirjannut tiedot paperille. Merkinnät ovat usein olleet puutteellisia ja epäselviä. Nuorten kohdalla paperi, kynä ja kumi alkavat olla historiaa, ylilääkäri Vilkman kuvailee.

Uusi palvelu helpottaa erityisesti henkilöitä, joilla epäillään työperäistä astmaa.

– Astman diagnosoinnissa työssäaltistusmittaukset ovat työläitä, sillä työntekijän pitää tehdä mittauksia tunnin-parin välein ja kirjata tulokset ylös. Automaattisen tiedonsiirron myötä mittausten tekeminen on nopeaa, eivätkä ne haittaa työtä niin paljon. Puhelimen välityksellä tapahtuva tiedonsiirto on muutenkin tätä päivää ja tervetullut uudistus, Vilkman toteaa.

Etämittauksen avulla voidaan myös seurata potilaan toipumista astmakohtauksesta esimerkiksi päivystyspoliklinikkakäynnin tai potilaan toivoman varhaisen kotiuttamisen jälkeen.

Tulokset tietokantaan muutamalla askeleella:

1. Potilaan puhelimessa on mobiilisovellus, joka on bluetoothin kautta yhteydessä mittauslaitteeseen.

2. Puhelin muistuttaa potilasta, kun on mittauksen aika, ja potilas suorittaa mittauksen.

3. Mittauslaite tarkastaa, että tulos on laadukas ja vertailukelpoinen.

4. Puhelimessa oleva applikaatio tallentaa saadut tulokset ja lähettää ne eteenpäin terveydenhuollon tietokantaan heti, kun puhelimen verkkoyhteys toimii.

 

Lisätiedot: Tuomas Mäkynen, Appelsiini Finland, puh. 044 3315 874, tuomas.makynen@appelsiini.fi

 

Appelsiini Finland Oy on edistyksellinen, suomalainen korkean osaamisen IT-palvelutalo, joka tuottaa monipuolisia tietotekniikan työn tuottavuus-, konsultointi-, sovelluskehitys- ja ulkoistuspalveluja. Asiantuntijapalvelut perustuvat korkeaan asiakastyytyväisyyteen, syvään teknologiaosaamiseen ja aitoon asiakaslähtöiseen toimintaan. Yhtiön pääpainoalueena on tarjota jatkuvia IT-palveluita sekä toimia pitkäaikaisena ja luotettavana kumppanina asiakkaille. Vuonna 1999 perustetun Appelsiinin liikevaihto on kasvanut vahvasti. Työntekijöitä on noin 310. Appelsiini on Elisan tytäryhtiö. www.appelsiini.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs