Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Tuunaa lapsen älypuhelin turvalliseksi!

Elisa Oyj

Tuunaa lapsen älypuhelin turvalliseksi!

Tiedote.
Julkaistu: 07.08.2014 klo 09:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Älypuhelin on kuin tietokone; sillä voi netissä tehdä aivan kaikkea. Tästä syystä vanhempien on hyvä huolehtia, että lapsen älypuhelimen turvallinen käyttö on varmistettu ja lapsen kanssa on sovittu puhelimen käytön pelisäännöt.

Puhelimien ostaminen lapsille ja nuorille käy kuumana ennen kouluvuoden alkua. Lapsen ensimmäinen puhelin on entistä useammin älypuhelin. Elisan vuoden toisella vuosineljänneksellä myymistä puhelimista jo lähes 90 prosenttia oli älypuhelimia.

Some-poliisi Marko ”Fobba” Forss muistutti Elisan järjestämässä Tuunaa lapsesi puhelin turvalliseksi –tilaisuudessa tänään, että some-vaarat ovat älypuhelimella vähintään samat kuin tietokoneella.

– Some-valistus pitää aloittaa heti kun lapsi alkaa käyttää some-palveluja. Vanhemman tulee sopia lapsen ja nuoren kanssa niistä palveluista, joita saa käyttää. Vanhemman kannattaa tutustua näihin palveluihin myös itse, neuvoo Fobba.

Fobban sosiaalisen median selviytymisopas -kirja ilmestyi eilen Elisa Kirja –palvelussa. Fobba neuvoo vanhempia keskustelemaan myös some-uhkista lapsen ikään sopivalla tavalla.

– Älypuhelimen kautta voi joutua kiusaamisen ja jopa seksuaalirikoksen uhriksi, joten esimerkiksi näihin liittyvät tekomuodot tulee käydä iälle sopivalla tavalla läpi. Älypuhelimen myötä on hyvä huomioida myös kameran käyttöön ja kuvien julkaisuun liittyvät asiat sekä se, keitä hyväksyy kavereiksi some-palveluihin.

Lisäksi älypuhelimissa voi muun muassa erilaisilla palveluilla suodattaa haitallista sisältöä. Esimerkiksi Saunalahti Turvapaketin Mobiiliturvalla voi varmistaa, että lapsi ei pääse haitalliseen sisältöön käsiksi. Lapsen liittymään on mahdollista asettaa myös erilaisia estoja.


Lisätiedot:
Jan Virkki, puheliittymien liiketoimintajohtaja, Henkilöasiakkaat, 045 670 0070, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Marko Forss, fobba@elisanet.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs