Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Tutkimus: Suomalaiset uskovat taloustilanteeseensa

Samsung Electronics Nordic

Tutkimus: Suomalaiset uskovat taloustilanteeseensa

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2015 klo 10:45
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Samsungin suuri kuluttajatutkimus paljastaa suomalaisten kuluttajien suunnittelevan uusia teknologiaostoja. Eniten taloustilanteeseensa luottavat yli 65-vuotiaat.

Espoo – 23. syyskuuta 2015 – Yli puolet suomalaisista (51 %) suhtautuu omaan taloustilanteeseensa seuraavan 12 kuukauden aikana luottavaisesti tai erittäin luottavaisesti. Tämä selviää Samsungin teettämästä vuotuisesta Techonomic Index 2015 -tutkimuksesta, joka tutkii, miten eurooppalaiset käyttävät ja ostavat teknologiaa. Toista kertaa toteutettuun tutkimukseen osallistui 18 000 vastaajaa 18 maasta. Suomalaisia mukana oli 1 000.

Usko omaan talouteen näkyy myös suunnitelmissa ostaa uutta teknologiaa. Kaikkein eniten omaan talouteensa luottavaisesti suhtautuvia Suomessa on yli 65-vuotiaissa (62 %). Sen sijaan kolmannes (32 %) 16–24-vuotiaista on huolissaan tai erittäin huolissaan omasta taloudestaan.

Mobiililaitteiden päivittämistä suunnitellaan

Suomalaisista talouksista 13 prosenttia suunnittelee tutkimuksen mukaan ostavansa uuden matkapuhelimen seuraavan kolmen kuukauden aikana. Yleisimmät syyt päivitykseen ovat, ettei vanha puhelin toimi toivotulla tavalla (52 %) tai että puhelin on rikkoutunut (27 %). Kahdeksan prosenttia suomalaisista suunnittelee päivittävänsä puhelimensa uuteen, koska siten saa uusia, tarpeellisia ominaisuuksia.

Seitsemän prosenttia vastaajista kertoo aikovansa ostaa tabletin. Laiteiden suosio näyttää yhä kasvavan, sillä vuonna 2014 uuden tabletin ostoa suunnitteli vain 4 prosenttia suomalaisista. Puhelimen ostoa suunnitteli viime vuonna 12 prosenttia kyselyn vastaajista.

Sisällöstäkin ollaan valmiita maksamaan

Uuden puhelimen ostoon vastaajat kertovat varaavansa keskimäärin 335,22 euroa, kun taas uuden tabletin ostoon halutaan käyttää pari kymppiä enemmän, keskimäärin 354,35 euroa.

Maksullisen sisällön käyttö on kasvanut vuodessa rajusti ja on nyt tuplasti viime vuotta suositumpaa. 23 prosenttia suomalaisista maksaa television, elokuvien tai videoiden suoratoistopalveluista, kun viime vuonna maksajia oli vain 11 prosenttia. Liikkuvasta kuvasta maksaminen on vastaajien keskuudessa yleisintä, mutta myös musiikin striimauksesta on kyselyä edeltävän kuukauden aikana maksanut 18 prosenttia vastaajista.

– Sisältöjen suhteen yhä useampi haluaa kuitenkin päättää, mitä katsoo ja milloin. Sisällöistä ollaan myös valmiita maksamaan, kertoo Samsungin markkinointipäällikkö Eva Carrero.

 

Tutkimuksesta:

Samsung Electronics loi Samsung Techonomic Index -tutkimuksen seuratakseen ihmisten teknologian käyttöä. Nettikyselynä toteutettuun tutkimukseen vastasi 18 000 yli 16-vuotiasta vastaajaa 18:sta Euroopan maasta. Tutkimuksen tilasi European Samsung Lifestyle Research Lab ja sen toteutti Lightspeed GMI. Tutkimukseen osallistui vastaajia Itävallasta, Belgiasta, Bulgariasta, Tanskasta, Suomesta, Kreikasta, Italiasta, Unkarista, Alankomaista, Norjasta, Puolasta, Portugalista, Espanjasta, Ruotsista, Sveitsistä, Romaniasta ja Iso-Britanniasta (1 000 jokaisesta maasta). Tulokset painotettiin vastaamaan kansallisia ikä- ja sukupuolijakaumia. Haastattelut toteutettiin tänä vuonna 21. huhtikuuta ja 18. toukokuuta välisenä aikana.

 

Lisätietoja:

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

Simo Arvo, OS/G Viestintä, simo.arvo@osg.fi, p. +358 40 132 5682

Eva Carrero, Marketing Manager, e.carrero@samsung.fi, p. +358 400 807 750

Kuvapyynnöt ja testilaiteasiat: samsungpr@osg.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita? (Medialle) Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta ideoilla ja teknologioilla, joiden avulla uudelleen määritämme ihmisten käsitykset televisioista, äänentoistolaitteista, älypuhelimista, tableteista, wearables-laitteista, kameroista, kodinkoneista, tulostimista, ammattinäytöistä, SSD-levyistä, muistikorteista, lääketieteellisistä laitteista, puolijohteista ja LED-tuotteista. Älykoti- ja Digital Health -ratkaisumme ovat osoitus siitä, että olemme myös johtava toimija esineiden internet -tuotealueella. Palveluksessamme on 307 000 työntekijää 84 maassa ja vuotuinen myyntimme on 172 miljardia euroa. Lisätietoja Samsungista osoitteessa: www.samsung.com/fi ja virallisessa blogissamme: global.samsungtomorrow.com

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs