Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Tutkimus: Suomalaiset toivovat kivijalkakauppaan älykästä sähköistä palvelua

Elisa Oyj

Tutkimus: Suomalaiset toivovat kivijalkakauppaan älykästä sähköistä palvelua

Tiedote.
Julkaistu: 04.06.2015 klo 11:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisan teettämän kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset eivät osaa kertoa mitä esineiden internetillä tarkoitetaan, mutta toivovat sen mukanaan tuomia uusia älykkäitä palveluita. Kaupan digitaaliset ratkaisut houkuttelevat verkkokaupan suurkuluttajia takaisin kivijalkakauppaan.

Prior Konsultointi Oy:n Elisalle toteuttaman kyselytutkimuksen mukaan esineiden internet (IoT, Internet of Things) on useimmille suomalaisille käsitteenä vieras, mutta uuden tekniikan mahdollistamia älykkäitä ja automaattisia palveluita pidetään hyvin kiinnostavina. Esimerkiksi 60 prosenttia suomalaisista pitää hyödyllisenä räätälöityjä alennuskuponkeja, jotka perustuvat omiin kulutustottumuksiin ja tulevat älypuhelimeen oikealla osastolla.

Tutkimus paljasti myös, että suomalaisostajat käyttävät mielellään verkkoa tiedonkeruuseen ja vertailuun, mutta ostaminen tehdään mieluummin kivijalkamyymälässä. Verkosta siirrytään kaksi kertaa useammin myymälään kuin toisin päin. Ilmiö näkyy myös kaikkein aktiivisimpien verkko-ostajien joukossa.

– Tuloksista voidaan päätellä, että suomalaiskuluttajat ovat jo nyt valmiita omaksumaan teknologiaa osaksi ostamiskokemusta ja arvostavat sen mahdollistamaa parempaa palvelua. Ostotilannetta helpottavan, neuvovan tai elämyksellisyyttä lisäävän tekniikan hyödyntäminen myymälöissä luo kilpailuetua ja voi myös vähentää kotimaisen rahan virtaamista ulkomaisiin verkkokauppoihin, laskee Elisan Yritysasiakkaat-yksikön johtaja Timo Katajisto.

S-ryhmä hakee digitalisoinnista tehokkuutta ja kilpailuetua

Suomen suurimpiin kaupan alan toimijoihin kuuluva S-ryhmä näkee digitalisoinnin olennaiseksi osaksi kaupan alan tulevaisuutta.

SOK ja Elisa ovat solmineet sopimuksen, jonka puitteissa S-ryhmän alueosuuskaupat ja peräti 1600 toimipaikkaa voivat ottaa käyttöön Elisa IoT -palvelualustan. Tämän varassa muun muassa kiinteistö- ja hälytysratkaisut, palo- ja rikosilmoitusjärjestelmät, myyntiautomaatit, kiinteistöautomaatiojärjestelmät sekä erilaiset kaupan laitteet voidaan yhdistää pilvipohjaiseen järjestelmään. 

– Teollisen internetin ratkaisuilla saamme kerättyä aiemmin hajallaan olleen tiedon yhteen, mikä mahdollistaa toimintamme ohjaamisen ja kehittämisen reaaliaikaisella tiedolla. Taustajärjestelmiemme digitalisointi ja yhdistäminen antavat meille sisäisen tehokkuuden lisäksi hyvät eväät myös uudenlaisten asiakkaalle näkyvien palveluiden rakentamiseen. Tällä varmistamme S-ryhmän edelläkävijän aseman myös jatkossa, kertoo SOK:n hallintopalveluista ja riskienhallinnasta vastaava johtaja Antti-Pekka Kuusiluoma.

 

Lisätietoa tutkimuksesta ja tutkimusraportti PDF-muodossa löytyvät osoitteesta: hub.elisa.fi/iot-tutkimus_2015/

 

Lisätiedot:

Elisa Oyj, Kari Terho, johtaja, Elisa IoT -liiketoiminta, p. 050 506 5777, etunimi.sukunimi@elisa.fi

SOK, Antti-Pekka Kuusiluoma, johtaja, hallintopalvelut ja riskienhallinta, p. 010 76 82420, Antti-Pekka.Kuusiluoma@sok.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

S-ryhmä on merkittävä suomalainen, osuustoiminnallinen kaupan alan yritysryhmä. Se muodostuu Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnasta (SOK) ja sen tytäryhtiöistä sekä 20 alueosuuskaupasta ja kahdeksasta paikallisosuuskaupasta. S-ryhmän keskeiset liiketoiminta-alueet ovat marketkauppa, tavaratalo- ja erikoisliikekauppa, liikennemyymälä- ja polttonestekauppa, matkailu- ja ravitsemiskauppa sekä rautakauppa. Lisäksi S-Pankki tarjoaa pankkipalveluja. S-ryhmän liiketoiminnan tarkoituksena on tuottaa kilpailukykyisiä palveluja ja etuja asiakasomistajille kannattavasti. www.s-kanava.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs