Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Tutkimus: Mobiilisovelluksia lomamatkoillaan käyttävät ovat muita tyytyväisempiä matkailuun

Elisa Oyj

Tutkimus: Mobiilisovelluksia lomamatkoillaan käyttävät ovat muita tyytyväisempiä matkailuun

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2016 klo 09:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Mobiilisovelluksia ja -palveluita matkansa suunnittelussa ja matkan aikana hyödyntävät ovat muita tyytyväisempiä matkoihinsa. Etenkin aktiiviset matkailijat käyttävät mobiilipalveluita löytäen niiden avulla muun muassa kiinnostaviin kohteisiin ja hyviin ravintoloihin.

Matkailuun liittyvien mobiilipalveluiden käytöllä on selvä yhteys siihen, miten onnistuneeksi matka ulkomaille koetaan. Tämä selviää Elisan Prior Konsultoinnilla teettämästä tuoreesta tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan mobiilisovelluksia matkan suunnittelussa ja matkoilla käyttävät ovat muita tyytyväisempiä matkailuun

– Ikä, sukupuoli ja muut demografiset tekijät selittävät varsin huonosti viimeisimpään ulkomaanmatkaan liittyvää tyytyväisyyttä. Sen sijaan se, että matkailija arvostaa elämyksiä, kuten nähtävyyksiä, majoituksia ja ruokailua, vaikuttaa merkittävästi matkailusta saatavaan tyydytykseen. Näitä asioita arvostavien joukossa on enemmän niitä, jotka käyttävät matkailuun liittyviä mobiilipalveluita joko suunnitteluvaiheessa tai matkalla, kertoo Priorin toimitusjohtaja Tatu Kauppinen.

 

Noin puolet käyttää mobiilidataa ulkomailla

Tammi-helmikuussa tehdyssä kyselyssä huomioitiin sellaisten älypuhelimen käyttäjien vastaukset, jotka olivat matkustaneet vuoden aikana vähintään kerran ulkomailla.

Suosituimpia matkailemiseen liittyviä mobiilipalveluita ovat hotellien varaamiseen tarkoitetut palvelut ja erilaiset karttapalvelut. Etenkin aktiiviset matkailijat käyttävät mobiilipalveluita ja löytävät niiden avulla muun muassa kiinnostaviin kohteisiin ja hyviin ravintoloihin.

Tutkimuksen mukaan noin puolet matkailevista suomalaista ei käytä älypuhelimensa tai tablettinsa mobiilidataa matkustaessaan EU-alueella.

– Alentuneista hinnoista huolimatta suomalaisista vain puolet hyödyntää älypuhelimiaan ulkomailla, vaikka niistä näyttäisi olevan jopa korostuneesti iloa ja hyötyä  matkoilla, sanoo Elisan kuluttajaliittymistä vastaava liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Tutkimuksesta ilmenee, että joka neljäs käyttäisi liittymänsä mobiilidataa, jos sen käyttö maksaisi viisi euroa päivässä. Kolme neljästä käyttäisi mobiilidataa ulkomailla, jos se kuuluisi liittymän kiinteään kuukausihintaan.

 

Älypuhelimet syrjäyttämässä tietokonetta

Näin Suomi kommunikoi -tutkimus tehtiin nyt kolmannen kerran. Tutkimus osoittaa selvästi, että älypuhelimet ovat syrjäyttämässä tietokoneen. Näin on käynyt jo nuorimpien kohdalla: 15–20-vuotiaat ovat jo aiemmin käyttäneet palveluita eniten älypuhelimilla.

– Nyt älypuhelimet ovat ottamassa tietokoneen roolia myös 20–40-vuotiaiden ikäryhmässä. Myös 41–75-vuotiaiden keskuudessa palveluja käytetään älypuhelimella useammin kuin vuosi sitten, kertoo toimitusjohtaja Kauppinen.

Kyselytutkimus tehtiin tammi-helmikuussa noin 1 400 suomalaiselle. Vastaajat olivat 15–75-vuotiaita älypuhelimen käyttäjiä. STT uutisoi tutkimuksen päälöydöksistä pääsiäisen jälkeen.

Tutkimuksesta käy myös ilmi, mitä sosiaalisia medioita suomalaiset suosivat ja miten pikaviestejä sekä nettipuheluita nykyään käytetään. Tutkimusraportti on saatavissa median käyttöön sähköpostitse: mediadesk@elisa.fi

 

Lisätietoja:

Elisa Oyj, Mediadesk, p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs