Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Tutkimus: Johtamisen on muututtava - työskentelytapojen uudistaminen kilpailukyvyn avaintekijä

Elisa Oyj

Tutkimus: Johtamisen on muututtava - työskentelytapojen uudistaminen kilpailukyvyn avaintekijä

Tiedote.
Julkaistu: 23.01.2014 klo 10:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisan teettämän kyselytutkimuksen mukaan kolme neljästä ylemmistä toimihenkilöistä tekee säännöllisesti paikasta riippumatonta työtä. Paikasta riippumaton työ lisääntyy nopeasti, ja se onkin huomattavasti aiempia arvioita yleisempää. Työn tehokkuus ja tuottavuus ovat parantuneet erityisesti niissä organisaatioissa, joissa joustavan työn johtamiseen on panostettu. Yrityksillä ei ole varaa jättää huomioimatta joustavien työntekotapojen suomaa kilpailuetua. Voittajana kilpailusta selviävät johtamisen uudistajat.

Paikasta riippumattoman työn tekeminen on huomattavasti yleisempää kuin aiemmat arviot etätyön tekemisestä antavat ymmärtää. Ylemmistä toimihenkilöistä 75 % työskentelee ainakin yhtenä päivänä kuukaudessa kotona, työpaikan eri toimipisteissä, työmatkoilla, asiakkaalla tai muualla vakituisen työpisteen ulkopuolella. Esimerkiksi työ- ja elinkeinoministeriön työolobarometrin mukaan ylemmistä toimihenkilöistä etätöitä tekee 48 %.

- Paikasta riippumattomaan työhön sisältyy kaikki oman työpaikan ulkopuolella tehtävä työ. Tällaisen työn johtamisessa ja työkalujen järjestämisessä on samoja haasteita ja mahdollisuuksia kuin etätyössäkin. Siksi onkin tärkeää ymmärtää, että paikasta riippumaton työ on arkipäivää lähes kaikilla työpaikoilla, toteaa tutkimuksen toteuttaneen Prior Konsultoinnin toimitusjohtaja Tatu Kauppinen.

Joustavien työntekomahdollisuuksien hyödyt ovat kiistattomat. Sekä johdon että ylempien toimihenkilöiden mukaan paikasta riippumaton työ lisää tehokkuutta, tavoitettavuutta ja asiakaslähtöisyyttä. 

 - Hyödyt ovat valtavat. Kun työn tekemistä ei sidota tiettyyn paikkaan, se parantaa tuloksellisuutta, tyytyväisyyttä ja sitoutumista omaan työhön. En usko, että millään organisaatiolla on varaa jättää tätä mahdollisuutta hyödyntämättä. Edelläkävijäyritysten esimerkkiä seurataan varmasti, Elisan yritysasiakasliiketoiminnasta vastaava johtaja Pasi Mäenpää toteaa.

Johtaminen ja toimintatavat uudistettava

Paikkariippumattoman työn hyötyjen saavuttaminen edellyttää johtamisen muutosta, toimintatapojen uudistusta sekä yhteisiä pelisääntöjä.

- Johtaminen on hyvin usein jämähtänyt 50-luvun käytäntöihin. Kellokortit voidaan unohtaa. Ei tietotyötä niin johdeta. Paikallaolon seuraamisen sijaan tulee johtaa oikeanlaisilla tavoitteilla ja tulosten arvioinnilla sekä antaa paikkariippumattoman työn työkalut henkilökunnan käyttöön. Siinä suomalaisyrityksissä on vielä tekemistä, Mäenpää jatkaa.

Elisa kehottaa toimimaan välittömästi.

- Paikasta riippumattoman työn eduista ja haitoista väitteleminen on syytä lopettaa. Olennaisempaa olisi miettiä, miten maksimoida hyödyt ja minimoida haitat kussakin organisaatiossa. Hyvä johtaminen realisoi paikasta riippumattoman työn hyödyt ja minimoi riskit, Mäenpää sanoo.

Työkalupakin on oltava kunnossa kokonaisuudessaan. Yksittäinen sovellus tai tietty teknologia ei ole menestyksen avain. Ainoastaan toimiva kokonaisuus ratkaisee sen, realisoituvatko paikasta riippumattoman työn hyödyt vai eivät.

Jo lähes 10 vuotta henkilökuntaansa paikkariippumattomaan työhön kannustaneen Elisan esimerkki osoittaa kaikkein selkeimmin, että paikasta riippumaton työ arkipäiväistyy heti, kun siihen annetaan mahdollisuus. Hieman yli 90 % tutkimukseen vastanneista elisalaisista tekee viikoittain paikasta riippumatonta työtä, jos siihen on mahdollisuus. Se on lähes kaksi kertaa enemmän kuin muissa organisaatioissa keskimäärin.

Lisätiedot:
https://oma.elisa.fi/yrityksille/info/kampanjat/paikasta-riippumaton-tyo
Prior, Tatu Kauppinen, toimitusjohtaja, Prior Konsultointi, 040 8382823, etunimi.sukunimi@prior.fi
Elisa, Pasi Mäenpää, johtaja, Yritysasiakkaat-yksikkö, 010 2622091, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Nostoja tutkimuksesta:

Paikasta riippumaton työ arkipäiväistyy

  • Paikasta riippumaton työ on huomattavasti aiempia arvioita yleisempää.
  • Viime vuosina noin 40 prosentilla ylemmistä toimihenkilöistä paikkariippumaton työ on lisääntynyt.
  • Elisan kaltaisissa edelläkävijäorganisaatioissa 90 prosenttia työskentelee paikkariippumattomasti viikoittain – se on lähes kaksi kertaa enemmän kuin muissa organisaatioissa keskimäärin.

Paikasta riippumattoman työn hyödyntäjät saavat kilpailuedun

  • Kahdeksan kymmenestä johtajasta ja ylimmästä toimihenkilöstä arvioi paikasta riippumattoman työn edut haittoja suuremmiksi.
  • Paikasta riippumattoman työn arvioidaan lisäävän erityisesti tehokkuutta, tavoitettavuutta ja asiakaslähtöisyyttä.
  • Johdon huolia ovat tietoturva ja valvonta, ylimpiä toimihenkilöitä arveluttaa työn ja arjen tasapaino.

Johtaminen ja työvälineiden kokonaisuus ovat avainasemassa

  • Hyvin johdetun paikkariippumattoman työn tehokkuuteen liittyvät edut arvioidaan kaksinkertaisiksi huonosti johdetun työn etuihin nähden.
  • Työssä jaksamisen kanssa ei ole ongelmia niissä organisaatioissa, joissa paikkariippumatonta työtä johdetaan hyvin.
  • Yksittäisillä työvälineillä ei ole merkitystä saavutettujen etujen kannalta. Ainoastaan kokonaisuus ratkaisee.

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 3 870. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs