Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Turvaamistoimi heikentää Anvian palvelu- ja kilpailukyvyn kehittämistä

Elisa Oyj

Turvaamistoimi heikentää Anvian palvelu- ja kilpailukyvyn kehittämistä

Tiedote.
Julkaistu: 26.06.2015 klo 13:41
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa Oyj, Alueellinen lehdistötiedote 26.6.2015

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on hyväksynyt Dignus Oy:n, Puhelinvoima Oy:n ja Lännen Viestintä Oy:n Anviaa vastaan hakeman turvaamistoimen tänään 26.6.2015. Käräjäoikeuden päättämä turvaamistoimi estää toistaiseksi Anvian yhtiökokouksessa 20.5.2015 valitun uuden hallintoneuvoston kokoontumisen.

Elisan mukaan toistaiseksi voimassa oleva turvaamistoimipäätös heikentää Anvian palvelu- ja kilpailukyvyn kehittämistä. Omien osakkeiden käyttöön liittyvien epäselvyyksien käsittely jatkuu oikeusasteissa.

- Anvian asiakkaiden ja kaikkien omistajien kannalta on valitettavaa, että yhtiön toimintaan ja päätöksentekoon vaikuttavia asioita joudutaan käsittelemään oikeudessa. Puolustamme omia ja muiden osakkeenomistajien oikeuksia, koska vireillä olevassa asiassa on selkeä epäilys siitä, että on toimittu väärin ja haemme tehtyjen virheiden korjaamista. Tärkeintä on kuitenkin keskittyä kehittämään palveluja asiakkaille ja suunnittelemaan Anvian tulevaisuuden vaihtoehtoja yhdessä pääomistajan kanssa, Elisan talous- ja rahoitusjohtaja Jari Kinnunen kertoo.

Kinnunen muistuttaa, että viime syksynä Anvian aikaisemmat pääomistajat halusivat nimenomaan Elisan Anvian ankkuriomistajaksi. Elisan tavoitteena on, että Anviasta tulee osa Elisaa.

- Pohjanmaa on meille tärkeä alue. Jatkamme omistuksemme lisäämistä Anviassa edelleen ja pyrimme omistajana kehittämään yhtiötä päättäväisesti ja pitkäjänteisesti. Omistuksemme kasvu tukee Anvian ja Elisan vahvuuksien yhdistämistä ja takaa kehityksen kärjessä olevat palvelut Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueilla, Kinnunen sanoo.

Tausta: Anvian ja Elisan oikeusprosessien taustalla on kysymys yhtiön omistajien oikeudesta yhdenvertaiseen kohteluun. Yhtiön johdon tulee kohdella kaikkia osakkaita tasapuolisesti. Näistä osakeyhtiölain perusperiaatteista huolimatta Anvia teki ennen toukokuista yhtiökokoustaan järjestelyn, jossa sijoitusyhtiö S4F:lle siirtyi enemmistöosuus Anvian kolmesta tytäryhtiöstä, jotka omistavat Anvian omia osakkeita. Tämän jälkeen julkaistussa Anvian yhtiökokouskutsussa kuitenkin kerrottiin, että mainituilla yhtiön omilla osakkeilla ei ole äänioikeutta  yhtiökokouksessa. Vasta yhtiökokouskutsun julkaisun jälkeen Anvia tiedotti tekemästään järjestelystä. Ilmeisenä tarkoituksena oli käyttää yhtiökokouksessa omia osakkeita vastoin osakeyhtiölain säännöksiä ja heikentää Elisan todellista ääniosuutta. Osakejärjestelyn laillisuutta käsitellään seuraavan kerran Elisan nostamassa ns. pääasiakanteessa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi 8.4.2015 yrityskaupan, jolla Elisa hankkii kilpailuoikeudellisen määräysvallan Anviassa.

Lisätiedot:
 Elisa Viestintä, p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs