Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Tulevaisuuden autoa ajaa robotti

Tulevaisuuden autoa ajaa robotti

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2015 klo 16:02
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Suomen Seutuverkot ry:n seminaarissa katse kääntyi pitkälle tulevaisuuteen. Tulevaisuustutkija Ilkka Halavan mukaan tulevaisuudessa ihminen ei aja autoa, ja aistirajoitteiset sekä seniorit pärjäävät pitkään omillaan.

Tulevaisuustutkija Ilkka Halava kuvitti tulevaisuuden kuulijoille. Halava muistutti, että jokaisella pitää olla käsitys siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

– Robotisaatio tulee yhä vahvemmin normaaliin elämäämme. Vuonna 2030 autoilu voi ihmisen ajamana olla kiellettyä. Kaikki mikä on tehostettavissa robotisaation avulla tulee robotisoitumaan, Halava herättelee.

Halavan mukaan tulevaisuuden junamatka Tampereelta Helsinkiin taittuu kymmenessä minuutissa, ja personoidut lääkkeet vievät lääketieteen täysin uudelle tasolle.

– Auto-onnettomuudessa kätensä menettänyt saa alkuperäistä vastaavan raajan joko kantasolupohjaisesti tai 3D-tulosteena, kunhan keho on valmiiksi skannattu. Seniorit ja liikuntarajoitteiset pärjäävät kotona, kun erilaiset sensorit auttavat heitä toimimaan.

Toimiva verkko on ihmisoikeus, älypuhelin kansalaistaito 

Suomi on ollut teknologian edelläkävijä. Vaatii kovia panoksia, että Suomi on sitä myös tulevaisuudessa. Tällä hetkellä maamme on neljänneksi digitalisoitunein.

– Vaikka digitalisaatio Suomessa näyttää nyt hyvältä, on myös haasteita. Tulevaisuudessa kaikkea ohjaillaan digipäätteillä. Tuleva sukupolvi elää digitalisaatiosta. Kaikki digitalisoituu, se on varmaa, toteaa liikenne- ja viestintäministeriön ylitarkastaja Emil Asp.

Kehityksen keskiössä tulee olla toimivat yhteydet. Kehitystä kestävän yhteyden varmistaa valokuitu.

 – Koko Suomen kattava valokuitu varmistaa, että ihmisoikeus toimivasta verkosta myös lunastetaan, Suomen Seutuverkot ry:n puheenjohtaja Jarno Laitinen toteaa.

Lisätietoja:

Suomen Seutuverkot ry, Jarno Laitinen, 040 517 0121, jarno.laitinen@kylakuitu.fi
Tulevaisuustutkija Ilkka Halava, 040 8327474, ilkka.halava@primefrontier.fi
Liikenne- ja viestintäministeriö, Emil Asp, 040 509 9757, emil.asp@lvm.fi

 

Suomen Seutuverkot ry kehittää seutuverkkoja. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää alansa tutkimus- ja kehittämishankkeita yritysten sekä koulutus- ja tutkimuslaitosten kanssa. Yhdistys järjestää koulutusta ja tiedottaa alan kehityksestä. www.seutuverkot.fi 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs