Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » TIVIT vauhdittaa Suomen ja Kiinan välistä ICT-alan yhteistyötä

Tieto- ja viestintäteollisuuden tutkimus TIVIT Oy

TIVIT vauhdittaa Suomen ja Kiinan välistä ICT-alan yhteistyötä

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2011 klo 11:30
Julkaisija: Tieto- ja viestintäteollisuuden tutkimus TIVIT Oy

Tiedotusvälineille 22.9.2011

TIVIT vauhdittaa Suomen ja Kiinan välistä ICT-alan yhteistyötä

Tieto- ja viestintäteollisuuden tutkimus TIVIT Oy vahvistaa asemaansa Suomen ja Kiinan välisen yhteistyön kehittämisessä ICT-alalla. TIVIT valittiin Suomi-Kiina ICT-Allianssin koordinaattoriksi  kuuden hakijan joukosta Tekesin järjestämässä tarjouskilpailussa. Koordinaattorivastuu alkaa välittömästi. Aalto-yliopiston tietotekniikan professori Matti Hämäläinen on valittu Allianssin pääkoordinaattoriksi ja siirtyy TIVITin palvelukseen.

”TIVITillä on jo suorat ja erinomaiset yhteydet Kiinan ICT-alan huippuyrityksiin ja -yliopistoihin. Nyt meillä on mandaatti ja mahdollisuudet ryhtyä rakentamaan toimivaa yhteistyötä”, TIVITin toimitusjohtaja Reijo Paajanen kertoo. ”Tämä on luonnollista jatkoa TIVITin kansainvälistymiselle ja täydentää keväällä käynnistynyttä EU:n FI-PPP-ohjelman hankekoordinaatiota”, Paajanen jatkaa.

Kiina ja Suomi ovat tehneet strategista yhteistyötä ICT-alalla jo pitkään. Viime vuosina yhteistyö on tiivistynyt ja TIVIT on ollut aktiivisesti mukana jo vuodesta 2009 ICT-Allianssin perustamisessa ja kehittämisessä. Kiinasta ovat mukana olleet mm. Kiinan tiede- ja teknologiaministeriö (MOST), Shanghai Research Center for Wireless Communications (WICO) sekä johtavat yritykset (mm. Huawei, ZTE ja DT Mobile) ja yliopistot (mm. Tsinghua, Shanghai JiaoTong, Tongji, Zhejiang ja BUPT).  

ICT-Allianssin nyt sovittu vaihe on kolmivuotinen ja sen kokonaisvolyymi on yli 260 000 euroa. Hankkeen alkuvaihe sisältää myös laajemman selvitystyön elinkeinoelämän tarpeista maiden väliselle yhteistyölle. Koordinaatiotyön rahoittaa Tekes.

”Tavoitteenamme on saada mukaan jo nyt aktiivisten toimijoiden lisäksi ne yritykset ja tutkimuslaitokset Suomessa ja Kiinassa, jotka haluavat tiivistää maiden välistä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteistyötä ja saada yhdessä aikaan konkreettisia tuloksia esimerkiksi tulevaisuuden Internetissä tai digitaalisissa palveluissa”, hankkeen koordinaattori Matti Hämäläinen toteaa.

Lisätietoja:

Tieto- ja viestintäteollisuuden tutkimus TIVIT Oy
toimitusjohtaja Reijo Paajanen
050 1905
reijo.paajanen (at) tivit.fi

Allianssin pääkoordinaattori Matti Hämäläinen
040 758 0150
matti.hamalainen (at) tivit.fi


Kioskedista Yrityksestä: Kiosked on valittu Arctic 15 -startup-tapahtuman finalistien joukkoon. Helsingissä 22.9.2011 järjestettävän kilpailun finaalissa on mukana Pohjoismaiden ja Baltian startup-yritysten parhaimmisto. Tämän lisäksi Kiosked on myös valittu Euroopan 20 parhaimman startup-yrityksen joukkoon White Bull-tapahtuman finaaliin. Perustajien aiemmin perustamille yrityksille on myönnetty Euroopan korkein teknologiapalkinto (European ICT Grand Prize), sekä maailman paras yrityssovellus palkinto (Best Enterprise Software Solution) Mobile World Congress -tapahtumassa. Kiosked Oy on perustettu Suomessa vuonna 2010. Palvelusta: Kiosked vie kaupan sinne missä asiakkaat ovat. Uuden sukupolven hajautettu verkkokauppa, Web Wide Shop, auttaa markkinoijia yhdistämään tarjontansa suoraan ostoimpulsseja herättävään sisältöön kaikkialla verkossa. Helppokäyttöisellä hallintapaneelilla voi seurata ja hallita tuotteiden leviämistä sekä muokata tuotteita ja niiden ominaisuuksia milloin vain. Verkkosisältöön liitetyt ja Kiosked-ikoneilla merkityt kioskit avaavat ruudulle lisätietoa sekä tarjoavat mahdollisuuden ostaa tuote heti, tallentaa se muistiin, etsiä lähin ostospaikka ja jakaa tietoa tutuille. Verkkosisällön tuottajat ja julkaisijat ansaitsevat kaupoista myyntikomission, jonka ansiosta he voivat poistaa häiritsevät ja käyttäjiä pois houkuttelevat mainosbannerit. Yhteistyö yli 25 miljoonan verkkopalvelun maineen arvioivan Web of Trust-yhteisön kanssa varmistaa, että kioskeja liitetään vain luotettaviin verkkopalveluihin. Lisätietoja: www.kiosked.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs