Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Terveydenhuollon tiedonsiirtomäärä kasvaa voimakkaasti

Elisa Oyj

Terveydenhuollon tiedonsiirtomäärä kasvaa voimakkaasti

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2013 klo 09:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Erityisesti kuvantaminen ja sähköisen asioinnin lisääntyminen kasvattavat verkossa liikkuvan tiedon määrää. Siksi myös tulevaisuuden kehitys on otettava huomioon yritysten tietoverkkojen suunnittelussa ja toteutuksissa. Lähitulevaisuudessa tiedonsiirtomäärien arvellaan moninkertaistuvan nykyisestä. Terveystalo uudistaa tietoverkkonsa tätä kehitystä silmällä pitäen.

Tiedonsiirtomäärien kasvaessa tietoverkkojen kapasiteettia täytyy lisätä tuntuvasti.

-  Terveydenhuollossa verkossa liikkuu yhä enemmän tietoa ja tietoverkoilta edellytetään merkittävästi suurempaa kapasiteettia. Esimerkiksi valtakunnallisesti toimivissa yrityksissä kuvantamisen tiedot ovat verkon kautta hoitohenkilöstön käytettävissä eri puolilla Suomea ja tieto seuraa ihmistä riippumatta siitä, missä toimipaikassa hän asioi.  Alan yrityksissä on jo siirrytty yli 100 megabitin yhteyksiin ja viimeistään viiden vuoden päästä rikkoutuu gigan raja. Sähköisten reseptien valtakunnallinen käyttöönotto tulee lisäämään liikennettä entisestään, johtaja Jorma Niemelä Elisalta toteaa.

Terveystalo on esimerkki valtakunnallisesti toimivasta terveyspalveluyrityksestä, joka haluaa varmistaa yhtäläiset yhteydet toimipaikastaan riippumatta. Verkossa liikkuu kuvantamisdatan lisäksi muun muassa ajanvarauspalvelun puhelinliikennettä. Toimialan luonteen vuoksi verkon toimivuus ja luotettavuus ovat avainasemassa.

- Potilastietojen käsittely edellyttää sensitiivisyyttä ja ehdotonta toimintavarmuutta. Sähköisten palvelujen käyttö myös parantaa potilasturvallisuutta, koska asiointi tapahtuu esimerkiksi verkkopankkitunnusten tai sähköisen varmenteen avulla, kertoo Terveystalon tietohallintojohtaja Tuomas Otala.

Sähköisen asioinnin edelläkävijänä Terveystalo tarjoaa asiakkailleen monipuolisia palveluja verkossa, mikä edellyttää luotettavuutta ja nykyaikaisuutta tietoverkoilta myös loppuasiakkaita ajatellen. Ajanvaraukset sekä omien terveystietoja seuranta ja hallinnointi hoituvat verkossa. Samoin työterveyshuollon yritysasiakkaille on tarjolla omat palvelunsa yrityksensä henkilöstön hyvinvoinnin seuraamiseen. Lokakuussa Terveystalo ottaa ensimmäisenä suurena yksityisenä terveyspalveluyrityksenä käyttöön sähköisen reseptin.

- Asiakkaamme ovat tottuneet hoitamaan asioitaan verkossa. Haluamme tarjota heille helposti arkeen ja elämään mukautuvat palvelut. Terveystalossa on vuosittain noin 2 miljoonaa lääkärikäyntiä ja ajanvarauksista noin puolet tehdään verkossa tai mobiililaitteella,Tuomas Otala jatkaa.

Olennaista on myös verkon skaalautuvuus liiketoiminnan tarpeiden mukaan. Uudet toimipisteet täytyy pystyä liittämään yritysverkkoon nopeasti ja käytössä olevien yhteyksien tulee olla turvattu vikatilanteiden varalta. Terveystalolla on tällä hetkellä 150 toimipaikkaa ympäri Suomen.

Lisätiedot:
Terveystalo, Tuomas Otala, tietohallintojohtaja,  040 567 3774, etunimi.sukunimi@terveystalo.com
Elisa, Jorma Niemelä, johtaja, Connectivity-liiketoiminta, Elisa Yritysasiakkaat, 050 610 29, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Terveystalo on Suomen suurin terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja lähes 150 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti lähes 6 500 terveydenhuollon ammattilaista. Vuonna 2012 Terveystalo investoi suomalaisten terveyspalvelujen kehittämiseen yli 27 miljoonaa euroa. www.terveystalo.com.
Terveystalon verojalanjälki vuodelta 2012 löytyy osoitteesta: www.terveystalo.com/fi/Yritystietoa/Vastuu/.

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluihin keskittyvä yritys, jonka asiakkaana on 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisan palvelut tarjoavat kuluttajille uusia mahdollisuuksia viestimiseen, oppimiseen ja viihtymiseen sekä organisaatioille välineitä toimintatapojen kehittämiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtaja Elisa investoi Suomeen vuosittain noin 200 miljoonaa euroa. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Liikevaihto vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 3 870. Lisätietoja www.elisa.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs