Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Telia Company ja Nokia valmistautuvat 5G:hen

Telia

Telia Company ja Nokia valmistautuvat 5G:hen

Tiedote.
Julkaistu: 05.07.2016 klo 10:00
Julkaisija: Telia

Telia Company ja Nokia ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka tarkoituksena on kiihdyttää verkon kehitystä kohti 5G:tä. Tavoitteena on varmistaa kaupallisten 5G-palveluiden tuominen ajoissa Soneran asiakkaille yhtiöiden verkko-osaamisen ja Soneran syvällisen asiakasymmärrykseen pohjautuen.

“Sonera on saavuttanut 4G-verkossa jo 97 % väestöpeiton. Teknologian kehittyessä olemme sitoutuneet jatkamaan edelläkävijänä asiakkaittemme ehdoilla myös mobiilievoluution seuraavassa vaiheessa”, sanoo Soneran toimitusjohtaja Valdur Laid.

“5G on olennainen edellytys monelle uudelle palvelualueelle, joihin panostamme vahvasti. Esimerkiksi verkkoon yhteydessä olevat autot ja liikenne palveluna (MaaS) mullistavat liikennejärjestelmiä, ja terveydenhuolto ja oppiminen hyötyvät virtuaalisen todellisuuden sovelluksista. IoT, esineiden internet, muuttaa useimpia elämänalueita tavoilla, joita alamme vasta hahmottaa. Tulevaisuus on kulman takana, ja me haluamme rakentaa sitä asiakkaillemme ja kumppaneillemme”, Valdur Laid jatkaa.

“Nokia on ylpeä yhteistyöstä 5G:n kaupallistamiseksi pitkäaikaisen asiakkaamme Telia Companyn kanssa. 5G on keskeisessä asemassa mahdollistamassa seuraavaa teollista vallankumousta, joka laajentaa teknologian inhimillisiä mahdollisuuksia ja tekee maailmasta turvallisemman, puhtaamman sekä tehokkaamman paikan elää. Nokian laajentunut portfolio, joka kattaa mobiiliverkkoinfrastruktuurin lisäksi myös kiinteät ja optiset verkot sekä IP-reititysteknologiat, tarjoaa Telia Companylle erinomaisen mahdollisuuden varmistaa varhainen 5G-valmius niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaidenkin hyödyksi", sanoo Jan Lindgren, Nokian Telia Company –liiketoimintaryhmän vetäjä.

Suomi on yksi maailman johtavista maista mobiilitekniikan ja tiedonsiirron käytössä. Kuukausittainen mobiilidatan käyttömäärä Suomessa on keskimäärin 4,3 Gt kuukaudessa. (Tefficient, Tammikuu 2016).

Sonera on uuden sukupolven operaattori, jonka palvelut mahdollistavat sujuvampaa arkea, valinnan vapautta ja uusia mahdollisuuksia kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille. Soneralla oli vuoden 2015 lopussa noin 4,4 miljoonaa liittymäasiakasta ja noin 3700 asiantuntijaa töissä. Sonera edistää digitalisaatiota muun muassa investoimalla vuosittain noin 200 miljoonaa euroa suomalaisten verkkoyhteyksiin. www.sonera.fi

Sonera on osa kansainvälistä Telia Companya. Tarjoamme toimivat ja kilpailukykyiset yhteydet ympäri maailmaa helposti ja huolettomasti. Toimintamme nojaa vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin. Lue lisää meistä www.teliacompany.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs