Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Teletoiminnan liikevaihto laski kolme prosenttia vuonna 2014

Viestintävirasto

Teletoiminnan liikevaihto laski kolme prosenttia vuonna 2014

Tiedote.
Julkaistu: 08.07.2015 klo 14:39
Julkaisija: Viestintävirasto

Vuonna 2014 teletoiminnasta kertyi liikevaihtoa yhteensä vajaat 3,4 miljardia. Erityisesti kiinteän verkon laajakaista- ja puhelinpalvelujen tarjonnasta saadut tulot vähentyivät selvästi verrattuna edeltävään vuoteen. Matkaviestinverkosta kertyneet tulot laskivat vain hieman, kun taas tv- ja radiotoiminnasta kertyi tuloja lähes viidennes enemmän kuin vuonna 2013.

Kiinteästä verkosta saatujen tulojen väheneminen selittyy osin vähittäishinnoilla. Kiinteiden laajakaistaliittymien hinnastohinnat ovat laskeneet viime vuosina kaikissa nopeusluokissa. Merkittävimmin hinnat ovat laskeneet yhteysnopeudeltaan 10–30 Mbit/s liittymissä, joiden hinnat laskivat vuoden takaiseen verrattuna keskimäärin 7 prosenttia. Osan tuloista voidaan arvella myös siirtyneen teleyritysten tarjoamiin IPTV-palveluihin. IPTV-palveluilla tarkoitetaan kotitalouksille laajakaistaliittymien kautta tarjottavia TV-palveluja, joiden kautta on mahdollista katsoa samaa reaaliaikaista ohjelmistoa kuin kaapeli- tai antenni-tv:n kautta.

Teletoiminnan investoinnit olivat viime vuonna 525 miljoonaa euroa. Teletoiminnan kokonaisinvestointien laskiessa 7 prosentilla ainoastaan investoinnit kiinteään verkkoon kasvoivat. Monet osuuskuntamalliset toimijat toimittivat tietonsa ensimmäistä kertaa, ja vertailtavuuden säilyttämiseksi edelliseen vuoteen niiden tietoja ei laskettu kokonaislukuihin. Näiden toimijoiden liiketoiminta painottuu hyvin voimakkaasti kiinteän verkon investointeihin, joita oli yli 70 miljoonaa euroa.

Tiedot käyvät ilmi Viestintäviraston toisesta Toimialakatsauksesta, jossa käsitellään myös television teräväpiirtosiirtymää, haittaohjelmahavaintoja sekä postipalvelujen kehitystä.

Toimialakatsaus on luettavissa kokonaisuudessaan Viestintäviraston sivuilla 

Lisätiedot:

Päällikkö Joonas Orkola, p. 0295 390 493
Viestintämarkkina-asiantuntija Hanne Mikkonen, p. 0295 390 652

Viestintävirasto varmistaa kaikille suomalaisille toimivat, turvalliset ja kohtuuhintaiset viestintäpalvelut. Huolehdimme siitä, että puhelin- ja internetyhteydet toimivat, televisio näkyy, radio kuuluu ja posti kulkee kaikkialla Suomessa. www.viestintävirasto.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs