Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Teleste IP Cable World Summit 2012 -tapahtumassa: Data over Coax on avaintekijä EU:n laajakaistatavoitteiden saavuttamisessa

Teleste IP Cable World Summit 2012 -tapahtumassa: Data over Coax on avaintekijä EU:n laajakaistatavoitteiden saavuttamisessa

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2012 klo 14:32
Julkaisija: Teleste Oyj

Lehdistötiedote

26.11.2012

 

Teleste IP Cable World Summit 2012 -tapahtumassa: Data over Coax on avaintekijä EU:n laajakaistatavoitteiden saavuttamisessa

 

Data over Coax -teknologiat ovat taloudellisesti järkevin keino saavuttaa EU:n tavoite tuoda laajakaistayhteydet kaikille EU-kansalaisille, mutta lisäksi tarvitaan yhteisiä sääntöjä ja standardeja.

 

Teleste, laajakaistaisen videon ja tietoliikenteen järjestelmiin ja palveluihin erikoistunut kansainvälinen teknologiakonserni, esittelee IP Cable World Summit 2012 -tapahtumassa Data over Coax -ratkaisujaan ja teknologioita, joiden avulla operaattorit voivat hyödyntää rakennusten sisäisiä kaapeliverkkoja laajakaistayhteyksien tarjoamisessa kuluttajille. Data over Coax on yksi avaintekijöistä, joiden avulla voidaan saavuttaa EU:n tavoite tuoda laajakaistayhteydet kaikkien saataville. Kaapeliverkoston hyödyntäminen, ylläpito ja jakaminen vaatii kuitenkin selkeitä sääntöjä ympäri Euroopan. Teleste kertoo aiheesta lisää Berliiniinissä 27-28 marraskuuta 2012.

 

EU:n “Digital Agenda for Europe” -strategiassa asetetaan tavoitteeksi, että vuoteen 2020 mennessä kaikilla EU-kansalaisilla tulisi olla käytössään vähintään 30 Mbps laajakaistayhteys ja vähintään 50% kansalaisista olisi yli 100 Mbps yhteyksien piirissä. Tällä hetkellä vähintään 30 Mbps yhteys on käytössä vain 5 prosentilla eurooppalaisista kotitalouksista.

 

“Ilman oikeita teknologisia ratkaisuja EU:n tavoitteiden saavuttaminen voi olla vaikeaa ja kallista. ”Kuitu kotiin” on hyvä valinta uusiin asuinrakennuksiin mutta kuidun tuominen vanhoihin kerrostaloasuntoihin on liian kallista ollakseen taloudellisesti kannattavaa. Ratkaisu tähän on onneksi olemassa: hyödyntämällä olemassa olevia kaapeliverkkoja ja Data over Coax -teknologioita voidaan myös vanhoihin rakennuksiin tuoda kuitutasoiset yhteydet, ja kustannukset jäävät jopa alle viidesosaan pelkän kuidun käyttöön verrattuna”, sanoo Hanno Narjus, SVP, Video and Broadband Solutions, Teleste.

 

“Kaapeliverkostoa ei kuitenkaan käytetä riittävästi hyödyksi eurooppalaisessa mittakaavassa: rakennusten omistajat ja lainsäätäjät eivät ymmärrä, miten arvokkaan edun kaapeliverkosto muodostaa, ja miten sitä voidaan käyttää hyödyksi parhaalla mahdollisella tavalla. Euroopan valtiot tarvitsevat yhteisiä standardeja ja selkeät pelisäännöt tämän voimavaran käyttämiselle, jakamiselle ja säilyttämiselle. Parin seuraavan vuoden aikana tehtävät teknologiset ratkaisut määrittelevät, säilyykö Eurooppa edelleen kilpailukykyisenä tietoyhteiskuntana”, toteaa Narjus.

 

Teleste on ollut edelläkävijä Data over Coax -teknologioiden kehittämisessä. Ensimmäisen sukupolven tuotteet ja sovellukset julkaistiin 2006-7 ja yhtiö suunnittelee parhaillaan toisen sukupolven tuotteitaan, jotka tarjoavat huomattavasti parempaa suorituskykyä sekä selkeät standardit. Teleste on ihanteellinen yhteistyökumppani laajakaistayhteyksiä tarjoaville verkko-operaattoreille, sillä yhtiön tarjontaan kuuluvat sekä tuotteet että Data over Coax -ratkaisujen suunnittelu, käyttöönotto ja ylläpito euroopanlaajuisesti.

 

Lehdistökontakti

Mirkka Lamppu
Manager, Communications
+358407488719
mirkka.lamppu@teleste.com

Tietoja Telestestä

Teleste on vuonna 1954 perustettu kansainvälinen teknologiakonserni, joka on erikoistunut laajakaistaisen liikkuvan kuvan ja tietoliikenteen järjestelmiin ja palveluihin. Liiketoimintamme on jaettu kahteen liiketoiminta-alueeseen: Video and Broadband Solutions sekä Network Services, joissa molemmilla osa-alueilla kuulumme maailman johtaviin yrityksiin. Liikkuva videokuva on kaiken liiketoimintamme ytimessä, ja keskitymmekin kuvan ja datan käsittelyyn, siirtoon sekä hallintaan niin operaattoreille kuin julkiselle sektorille, jotka puolestaan tarjoavat moninaisia videokuvaan liittyviä informaatio-, viihde- ja turvapalveluita loppukäyttäjille. Video and Broadband Solutions keskittyy laajakaista-tilaajaverkkojen, videopalvelualustojen sekä videovalvontasovellusten tuoteratkaisuihin. Network Services keskittyy kokonaisvaltaisiin palveluratkaisuihin, kuten verkkojen rakentaminen, uudistaminen sekä huolto, ylläpito- ja suunnittelupalveluihin. Vuonna 2011 Telesten liikevaihto oli 184 miljoonaa euroa, ja konsernin palveluksessa vuoden lopussa oli 1319 henkilöä. Yrityksellä on noin 30 omaa toimipistettä eri puolilla maailmaa ja sen liikevaihdosta yli 90 % kertyy ulkomailta. Yhtiön osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja: www.teleste.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs