Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Tablettien yleistyminen lisää e-kirjojen suosiota

Elisa Oyj

Tablettien yleistyminen lisää e-kirjojen suosiota

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2014 klo 13:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Lukeminen muuttuu sähköisen lukemisen tehdessä todellista tuloaan Suomeen. E-kirjat lisäävät lukemista erityisesti niiden joukossa, jotka lukevat suuren osan kirjoista sähköisesti. Sähköisen lukemisen yleistymistä selittää pitkälti tablettien yleistyminen.

Suomalaisten lukutottumuksia kartoittaneen kyselytutkimuksen mukaan e-kirjat tekevät vahvasti tuloaan Suomeen. Suomi on nyt samassa tilanteessa kuin Yhdysvalloissa oltiin noin viisi vuotta sitten. Yhdysvalloissa sähköisten kirjojen osuus myynnistä on nykyisin noin neljännes.

Suomessa 6,4 prosenttia 18–65-vuotiaista ostaa vuodessa vähintään yhden sähköisen kirjan. Vuodessa ainakin yhden sähköisen kirjan ilmoittaa lukevansa 15,4 prosenttia.

– Elisa Kirjassa sähköisten kirjojen myynnin odotetaan jopa tuplaantuvan tänä vuonna viime vuoteen verrattuna, kertoo Elisa Kirja -palvelun liiketoimintajohtaja Essi Manner.

Elisa Kirja on Suomen suurin e-kirjapalvelu.


E-kirjat lisäävät lukemista edelläkävijöiden keskuudessa

– E-kirjoja luetaan erityisesti erilaisen odottelun lomassa ja liikkeellä oltaessa. Edelläkävijät ottavat sähköisen kirjan esiin liikennevälineissä ja muissa tilanteissa, joissa on lyhyt odottelu. Tällaista pätkälukemista ei ilmene yhtä usein edes perinteisten kirjojen suurkuluttajien keskuudessa, kuvailee tutkimuksen toteuttaneen Prior Konsultointi Oy:n toimitusjohtaja Tatu Kauppinen.

Uuden lukutavan ansiosta 40 prosenttia edelläkävijöistä uskoo e-kirjojen lisänneen heidän lukemistaan.

Tutkimuksen valossa tablettien yleistyminen on yhteydessä e-kirjojen kasvaneen käytön kanssa. Nyt noin 40 prosentilla suomalaistalouksista on tabletti. Tabletteja on alkuvuoden aikana myyty lähes 70 prosenttia enemmän kuin pöytä- ja kannettavia tietokoneita yhteensä. Alkuvuoden aikana tabletteja myytiin yli 50 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.


Näin tutkimus tehtiin:
- Kyselytutkimukseen vastasi 1020 henkilöä, jotka edustivat iän, sukupuolen, asuinpaikan ja koulutuksen suhteen 18-65-vuotiaita suomalaisia.
- Tutkimuksen aineisto kerättiin verkkopaneelissa syyskuussa.
- Elisa Oyj:n tilaaman tutkimuksen toteutti Prior Konsultointi Oy.

Lisätietoja:
Essi Manner, liiketoimintajohtaja, Elisa Kirja, 050-5060 533, etunimi.sukunimi@elisa.fi
Tatu Kauppinen, toimitusjohtaja, Prior Konsultointi Oy, 040-8382 823, etunimi.sukunimi@prior.fi


Elisa Kirja on suomalaisen sähköisen kirjallisuuden palvelu, josta löytyy maailman laajin valikoima suomenkielisiä e- ja äänikirjoja sekä teoksia, joita muualta ei saa. Elisa Kirja -palvelussa kokonainen kirjahylly kulkee kätevästi mukana. www.elisa.fi/kirja

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs