Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Tabletit korvaavat tietokoneet viihdekäytössä

Elisa Oyj

Tabletit korvaavat tietokoneet viihdekäytössä

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2014 klo 14:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Tablettien määrä lisääntyy suomalaiskodeissa kovaa vauhtia. Itselle sopiva tabletti kannattaa valita huolellisesti.

Tablettien määrä suomalaiskodeissa kasvaa huimaa vauhtia. Tabletteja myydään tällä hetkellä 60 prosenttia enemmän kuin pöytä- ja kannettavia tietokoneita yhteensä.

Alkuvuoden aikana tabletteja myytiin yli 70 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Viime vuonna tablettien myynnin kasvu oli lähes 150 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Luvut käyvät ilmi Kotekin tilastoista. Kotek on kodintekniikka-alan yhteistyöfoorumi, johon kuuluvat Elektroniikan Tukkukauppiaat ry (ETK), Kodintekniikkaliitto ry sekä alan merkittävimmät vähittäismyyjät.

Tabletteja käytetään runsaasti viihdekäytössä eli erilaisissa viihtymisen palveluissa, kuten liikkuvan kuvan katselemiseen. Tämä näkyy muun muassa mobiilidatan määrän kasvuna matkaviestinverkossa.

Suojaa tablettien tieto

Tableteilla voi olla paljon tietoa ja niillä käytetään arkea helpottavia sovelluksia, kuten pankkipalveluita. Tabletilla voi olla myös pääsy työsähköpostiin. Monista syistä tablettien tietoturvaan on järkevää kiinnittää huomiota. Lisäksi tabletti on alttiimpi katoamaan ja se voi helpommin joutua vieraisiin käsiin kuin tietokone.

 – Tabletti on syytä suojata sekä pääsykoodilla että pin-koodilla, muistuttaa Elisan henkilöasiakkaiden laajakaistaliittymien liiketoimintajohtaja Matias Castrén.

Mobiiliturvaa on saatavilla myös erillisinä palveluina, joiden avulla on mahdollista suodattaa myös haitallista sisältöä, jos tablettia käyttävät aikuisten lisäksi lapset ja nuoret. Esimerkiksi Saunalahden Turvapaketti maksaa 2,90 euroa kuukaudessa. Se toimii älypuhelimien lisäksi tableteissa.

Tablettien kirjo kasvussa

Tabletteja ostetaan parhaillaan runsaasti valmistujaislahjoiksi ja kesäloma-aikaa varten, jolloin tietokone halutaan jättää kotiin. Itselleen sopivan laitteen valintaan on hyvä kiinnittää huomiota, koska valinnan varaa on nykyään runsaasti.

– Harva pääsee testaamaan lukuisia erilaisia tabletteja. Tästä syystä pyysimme toimittajaa ja hänen perhettään testaamaan suosituimpia Elisan myymälöissä myytäviä tabletteja, sanoo Castren.

Testin tulokset grafiikkoineen ovat toimitusten vapaasti käytettävissä Elisan Lehdistölle -verkkosivun Ladattavat lehdistöaineistot -osiossa.

Hae tablettitesti osoitteesta http://corporate.elisa.fi/elisa-oyj/lehdistolle/.

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs