Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Täällä älypuhelimet useimmiten hajoavat

Elisa Oyj

Täällä älypuhelimet useimmiten hajoavat

Tiedote.
Julkaistu: 12.03.2015 klo 12:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Tuoreen tutkimuksen mukaan koti on vaarallinen paikka mobiililaitteille. SquareTrade selvitti tutkimuksessaan, missä paikoissa älypuhelimet ja tabletit kotioloissa menevät rikki.

Mobiililaitteet rikkoutuvat usein kotioloissa. Suomessa 49 prosenttia älypuhelinten rikkoutumisista tapahtuu kotona tai sen välittömässä läheisyydessä. Tuhoisin paikka on olohuone, jossa tapahtuu 29 prosenttia kaikista vahingoista.

SquareTraden tutkimuksen mukaan 19 prosenttia suomalaisten älypuhelinten rikkoutumisista tapahtuu pihalla tai pihatiellä. Puhelin esimerkiksi putoaa taskusta ovea avattaessa, lapsen kanssa leikittäessä tai se voi jäädä auton katolle, kun kuljettaja lähtee ajamaan.

– Suomalaisten älypuhelinonnettomuudet noudattavat eurooppalaista kaavaa. Kylpyhuoneessa vaaraelementtinä on tietenkin vesi. Suomessa kahdeksan prosenttia älypuhelinten rikkoutumisista johtuu siitä, että laite on pudonnut wc-pyttyyn. Yhdysvalloissa tämä on syynä joka viidenteen älypuhelimen hajoamiseen! Mutta miksi puhelin hajoaa makuuhuoneessa, siihen ei tutkimus antanut vastausta, SquareTrade Euroopan toimitusjohtaja Kevin Gillan sanoo.


Mobiililaitteet nykyään mukanamme kaikkialla

SquareTrade-palvelua Suomessa myyvän Elisan mukaan vahinko voi yllättää koska tahansa, mutta vahingoista selviää pienemmällä vaivalla, kun niihin varautuu.

– Älypuhelimet ja tabletit kulkevat nykyään mukanamme kaikkialle. Ne ovat keskeisiä työkaluja, joilla hoidetaan kanssakäymistä ja arjen pyörittämistä. Tästä syystä ne altistuvat myös yhä useammille mahdollisuuksille rikkoutua. Yllätys oli, että niin suuri osa rikkoutumisista tapahtuu kotioloissa. SquareTrade-lisäturvapalvelun ansiosta pystymme tekemään asiakkaidemme arjesta helpompaa ja nopeuttamaan asioiden sujumista silloin, kun vahinko on sattunut, Elisan henkilöasiakasyksikön puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki kertoo.

Kodin vaarallisimmat paikat ovat:
Olohuone 29%
Piha ja pihatie 19%
Keittiö 18%
Kylpyhuone 14%
Makuuhuone 12%


Tulokset perustuvat Squaretraden laajaan eurooppalaiseen tutkimukseen, johon osallistui yhteensä 13 000 vastaajaa.  Suomessa vastanneita oli 867 henkilöä. Suomen lukuja selvittivät Elisa ja SquareTrade.


Lisätiedot:
Jan Virkki, puheliittymien liiketoimintajohtaja, Henkilöasiakkaat, 045 670 0070, etunimi.sukunimi@elisa.fi
SquareTraden mediayhteydet Suomessa:
Janne Salonen, 040 550 8051, janne.salonen@justpr.co.uk

Liitetiedostot

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi


SquareTrade vakuuttaa mobiililaitteita ja tabletteja, ja muuta kuluttaja-elektroniikkaa toimintahäiriöiltä, vahingoilta ja arkipäivän tapaturmilta. SquareTrade on suunniteltu tämän päivän kuluttajalle. Yhtiö käyttää uusinta tekniikkaa tavoitteenaan 100-prosenttisen ongelmaton korvausprosessi. www.squaretrade.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs