Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Suurimpana omistajana Elisa on sitoutunut Anvian asiakkaiden palvelujen pitkäjänteiseen kehittämiseen

Elisa Oyj

Suurimpana omistajana Elisa on sitoutunut Anvian asiakkaiden palvelujen pitkäjänteiseen kehittämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 29.06.2015 klo 12:03
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa Oyj, alueellinen lehdistötiedote 29.6.2015

Elisan omistus Anviassa nousi tänään päättyneen ostotarjouksen aikana 32,5 prosenttiin ulkona olevista osakkeista ja Elisa on Anvian suurin osakkeenomistaja. Omistuksen kasvu tukee Anvian ja Elisan vahvuuksien yhdistämistä, mikä takaa kehityksen kärjessä olevat palvelut Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueilla.

Anvian pääomistajat halusivat viime syksynä Elisan Anvian ankkuriomistajaksi, koska yhtiöllä on Suomen suurimman operaattorin kokemus, osaaminen ja resurssit toiminnan kehittämiseen. Sen jälkeen tehdyn ostotarjouksen aikana suuri joukko muita Anvian osakkeenomistajia niin yksityishenkilöitä, yrityksiä kuin valtiokin myivät omistuksensa Elisalle.

- Arvioimme Anvian haasteellisen kokonaistilanteen vaikutukset osakkeen arvoon ja jatkon etenemiseen myöhemmin. Elisa koostuu useista alueellisista puhelinyhtiöistä ja olemme vuosien varrella tottuneet yritysjärjestelyihin, joissa sulautumisprosessi käynnistyy pidemmän ajan kuluttua. Olemme nyt Anvian selkeästi suurin osakkeenomistaja. Toimimme sen mukaisesti kehittäen yhtiötä ja omistustamme suunnitelmallisesti, päättäväisesti ja pitkäjänteisesti, toteaa Elisan talous- ja rahoitusjohtaja Jari Kinnunen.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi 8.4.2015 yrityskaupan, jolla Elisa hankkii kilpailuoikeudellisen määräysvallan Anviassa. Yhtiökokoukseen liittyvien epäselvyyksien johdosta Anvian omien osakkeiden käyttöön liittyen on vireillä oikeusprosesseja.

Lisätietoja Elisan pörssitiedotteessa www.elisa.fi/tiedotteet sekä www.elisa.fi/anvia

Lisätietoja: Elisa Oyj, viestintä, 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs