Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Suupohjassa kehitetään vuorovaikutteisia virtuaalisia palveluja

Cisco Systems Finland Oy

Suupohjassa kehitetään vuorovaikutteisia virtuaalisia palveluja

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2011 klo 11:50
Julkaisija: Cisco Systems Finland Oy

Nopeat kuituyhteydet mahdollistavat videopalveluiden hyödyntämisen alueen palveluiden ja vetovoimaisuuden parantamiseksi

Suupohjan alueella kokeillaan seudullisesti virtuaalineuvottelujen hyödyntämistä. Kokeilu on tässä vaiheessa käynnissä Kauhajoen ja Teuvan kunnissa. Pilotissa videoviestintäratkaisut on asennettu kiinteästi viiteen eri pisteeseen. Suupohjan alueella uskotaan, että videoneuvottelut voisivat tuoda maaseutumaiselle alueelle uusia palveluita ja lisätä alueen houkuttavuutta sekä asukkaille että yrityksille.

”Videoviestintäyhteyksiä kokeillaan aluksi koulutuspuolella ja yrityspalveluissa sekä myöhemmin sosiaali- ja terveyspalveluissa. Koulutuspuolella ollaan kokeilusta innoissaan, sillä vuorovaikutteinen videoviestintä tuo uusia mahdollisuuksia esimerkiksi harvinaisempien kielten opetukseen tai musiikinopetuksessa harvinaisten instrumenttien opetukseen. Myös etälääkäri- ja kotihoitopalvelut voivat olla mielenkiintoinen kokeilu”, toteaa ohjelmapäällikkö Timo Vesiluoma Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymästä.

Virtuaalineuvotteluiden avulla maaseutumaiselle alueella voidaan tarjota sellaisia uusia palveluita, jotka muuten ovat vain isojen kasvukeskusten ulottuvilla.

”Esimerkiksi alueella toimiville yrityksille virtuaalineuvottelut tuovat uusia mahdollisuuksia. Ne voivat hoitaa asioitaan ja pitää kokouksia esimerkiksi ulkomailla sijaitsevien asiakkaidensa kanssa ilman, että tarvitsee matkustaa. Videoneuvottelupalvelut lisäävät alueen yritysten kilpailukykyä ja alueen vetovoimaa myös asuinpaikkana. Kun palvelut mahdollistavat esimerkiksi etätyön tekemisen, ei työn perässä tarvitse muuttaa”, kertoo hankkeessa konsulttina toiminut Kari Lampela Corbo Oy:stä.

Tasokkaiden virtuaalineuvotteluratkaisujen edellytyksenä ovat nopeat tietoverkkoyhteydet.

”Suupohjassa on avoin, huippunopea seudullinen kuituverkko, josta moni muu voisi ottaa oppia. Nopea tietoverkko mahdollistaa nykyaikaisten palveluiden rakentamisen verkon päälle. Kun yhteydet ovat kunnossa, on videoneuvottelukuva tasokasta ja viiveetöntä eli luonnollista viestintää sen käyttäjille”, toteaa Suomen Ciscon julkishallinnon myynnistä vastaava Janne Suominen.

Pilotti kestää puoli vuotta. Videoneuvottelulaitteet on asennettu Kauhajoen lukion luokkatilaan, Kauhajoen Ammatti-instituutin luokkatilaan, Kauhajoen Kauppaopiston auditorioon, Yrityspalvelupisteen neuvotteluhuoneeseen ja Teuvan yhteispalvelupisteeseen. Asennuksista, ylläpidosta ja pilotin käytännön järjestelyistä vastaa Visual Conference Group Oy.

Kuva ladattavissa:
www.netprofile.fi/pressphotos/cisco


Lisätiedot:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Janne Suominen
janne.suominen (at) cisco.com


Suupohjan Elinkeinotoimen kuntayhtymä, puh. 040 52 57 207
Timo Vesiluoma
timo.vesiluoma (at) suupohja.fi

Corbo Oy, puh. 046 8511 278
Kari Lampela
kari.lampela (at) corbo.fi

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs