Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Suomessa käytetään eniten mobiilidataa maailmassa – Elisan verkossa suurin määrä dataa Suomessa

Elisa Oyj

Suomessa käytetään eniten mobiilidataa maailmassa – Elisan verkossa suurin määrä dataa Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 24.02.2016 klo 08:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Lehdistötiedote 24.2.2016

Tefficientin julkaiseman tutkimuksen mukaan Suomessa käytetään eniten mobiilidataa maailmassa. Elisan verkossa liikkuu suurin määrä dataa Suomessa ja keskimäärin Elisan asiakas käyttää 6 gigatavua mobiilidataa kuukaudessa, joka vastaa parin tunnin HD-elokuvaa.

Tutkimusyhtiö Tefficientin tammikuun lopussa julkaiseman tutkimuksen mukaan Suomessa käytetään eniten mobiilidataa maailmassa. Keskimäärin suomalaiset käyttävät noin 4,3 GB mobiilidataa kuukaudessa. Suomen jälkeen ahkerimmat datankäyttäjät löytyvät Ruotsista, Etelä-Koreasta ja Japanista. Suomessa eniten dataa kulkee Elisan mobiiliverkossa.

– Datamäärät verkossamme kasvavat jatkuvasti, Elisan asiakas käyttää keskimäärin 6 GB kuukaudessa. Pitää myös muistaa, että tämä on keskimääräinen käyttö, monet asiakkaat käyttävät tuplasti enemmän dataa ja ahkerimmat surffarit jopa useita kymmeniä gigoja kuukaudessa, Elisan Tuotanto-yksikön johtaja Vesa-Pekka Nikula kertoo.

Mobiilidatan räjähdysmäinen kasvu johtuu muun muassa videopalveluiden yleistymisestä ja nopean 4G-verkon laajenemisesta. Vaikutusta on myös edullisilla liittymillä, muuhun maailmaan verrattuna suomalaiset maksavat liittymistään poikkeuksellisen vähän.

– Yleensä operaattorit hinnoittelevat datan käytön mukaan. Elisan mobiilidatahinnoittelu, jossa asiakas saa käyttää rajattomasti dataa, on maailmalla poikkeuksellinen. Asiakkaat arvostavat mallia, jossa heidän ei tarvitse pohtia, kuinka paljon dataa esimerkiksi videon katsomiseen kuluu tai etsiä lähintä wlania datapaketin ollessa täynnä, Nikula jatkaa.

Elisa panostaa jatkuvasti verkon laajentamiseen ja ylläpitoon, jotta asiakkaille pystytään tarjoamaan yhä sujuvampia yhteyksiä. Elisalla on Suomen kattavin 4G-verkko, joka kattaa yli 98 % suomalaisista. Verkkoa laajennetaan edelleen ja sen lisäksi verkon kapasiteettia lisätään, sillä käyttäjämäärän ja mobiilidatan käytön kasvaessa verkossa tarvitaan yhä enemmän kapasiteettia.

Elisan verkon kattavuustiedot päivittyvät kartalle osoitteeseen www.elisa.fi/kuuluvuus

Tefficientin Industry Analysis 1 2016 http://tefficient.com/5-gb-per-any-sim-and-month-no-longer-a-utopia-if-price-is-right/

Lisätiedot: Elisa Viestintä, p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs