Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Suomen suurimman avoimen datakeskuksen peruskivi muurattiin

Telia

Suomen suurimman avoimen datakeskuksen peruskivi muurattiin

Tiedote.
Julkaistu: 04.05.2016 klo 11:30
Julkaisija: Telia

Soneran Helsinkiin tulevan datakeskuksen peruskivi muurattiin tänään 4.5.2016 Pitäjänmäellä. Datakeskus valmistuu vuoden 2017 aikana, ja se on valmistuessaan Suomen suurin avoin, kaikille yrityksille palveluja tarjoava datakeskus. Rakennuksessa on yli 30 000 m2 ja sinne mahtuu jopa 200 000 palvelinta. Datakeskuksen kapasiteetti on 24 MW.

Peruskiven muurasivat liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen jaSoneran toimitusjohtaja Valdur Laid.

Uusien datakeskusten perustaminen on olennaisen tärkeää digitaalisen liiketoiminnan edistämiselle Suomessa. Datakeskus tukee tavoitettamme tehdä Suomesta suotuisa toimintaympäristö digitaalisille palveluille sekä digitaalisuuteen, robotisaatioon ja automatisaatioon perustuvalle liiketoiminnalle”, ministeri Anne Berner sanoo.

”Olemme hyvin iloisia, että Soneran datakeskus tulee Helsingin Pitäjänmäelle. Pitäjänmäellä on jo nyt merkittävä ICT-yritysten keskittymä ja hyvät liikenneyhteydet. Datakeskusten ympärille syntyy tyypillisesti ekosysteemi erilaisista ICT-yrityksistä ja muista pienemmistä tukiorganisaatioista, jotka tuottavat lisähyvinvointia koko pääkaupunkiseudulle”, sanoo kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.

”Tämä on meille merkittävä investointi, jonka avulla tuemme asiakkaidemme tulevaisuuden tarpeita. Datakeskuspalveluille on kova kysyntä, sillä datakeskuksissa sijaitsee suurin osa digitaalisen infrastruktuurin tietoliikenne-, palvelin- ja tallennuslaitteistoista ja niiden hallinnasta. Me haluamme auttaa asiakkaitamme digitalisoimaan liiketoimintaansa”,
Soneran toimitusjohtaja Valdur Laid sanoo.

Suomen modernein ja energiatehokkain datakeskus

Datakeskuksen työmaa on Helsingin Pitäjänmäellä. Työmaalla on tehty töitä syksystä asti. Kalliota on louhittu 75 000 kuutiota, joka on noin 4000 rekkakuormallista kalliota ja maata.

Soneran datakeskus on valmistuessaan Suomen modernein ja energiatehokkain datakeskus. Siellä käytetään vain uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä ja hukkalämpö kerätään talteen. Datakeskus tuottaa noin 200 MWh lämpöenergiaa vuosittain. Sillä pystyisi esimerkiksi lämmittämään 9000 omakotitaloa vuosittain. 

Datakeskus tavoittelee tärkeitä LEED ja CEEDA-sertifikaatteja. Sertifikaattien saaminen ohjaa alusta alkaen suunnittelua ja työtä työmaalla. LEED-sertifikaatissa on esimerkiksi sekä ympäristö- ja talousosa-alue ja sosiaalinen näkökulma.

Katso video datakeskuksen rakentamisen alkuvaiheista ja siitä, miltä se valmiina näyttää: https://youtu.be/7JkyvUoh7YQ

Tallenne tilaisuudesta on katsottavissa tänään noin klo 15 osoitteessa: www.soneratapahtuma.fi/peruskivenmuuraus

Lisätietoja medialle:

Valdur Laid, toimitusjohtaja, Sonera
puh. 040 302 1000
Sähköposti: etunimi.sukunimi@teliasonera.com

Petri Niittymäki, yritysliiketoiminnasta vastaava johtaja, Sonera
puh. 040 302 3000
Sähköposti: etunimi.sukunimi@teliasonera.com

 

Liitetiedostot

Sonera on uuden sukupolven operaattori, jonka palvelut mahdollistavat sujuvampaa arkea, valinnan vapautta ja uusia mahdollisuuksia kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille. Soneralla oli vuoden 2015 lopussa noin 4,4 miljoonaa liittymäasiakasta ja noin 3700 asiantuntijaa töissä. Sonera edistää digitalisaatiota muun muassa investoimalla vuosittain n. 200 miljoonaa euroa suomalaisten verkkoyhteyksiin. www.sonera.fi

Sonera on osa kansainvälistä Telia Companya. Tarjoamme toimivat ja kilpailukykyiset yhteydet ympäri maailmaa helposti ja huolettomasti. Toimintamme nojaa vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin. Lue lisää meistä www.teliacompany.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs