Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Suomalaiset rakastavat mobiilidataa: Elisan verkossa jo miljoona 4G-käyttäjää

Elisa Oyj

Suomalaiset rakastavat mobiilidataa: Elisan verkossa jo miljoona 4G-käyttäjää

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2016 klo 09:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Yli miljoona suomalaista käyttää Elisan 4G-yhteyksiä. Suuri 4G-käyttäjämäärä näkyy myös verkon liikenteessä, kansainvälisen tutkimuksen mukaan Elisa oli vuonna 2015 eniten dataa välittävien operaattoreiden joukossa.

Elisa saavutti uuden rajapyykin mobiilidatan käytössä, kun huhtikuussa rikottiin yli miljoonan 4G-käyttäjän raja. Yhä useampi suomalainen valitsee nopeamman nettiyhteyden ja 4G-verkon käyttäjämäärä kasvaa jatkuvasti. 4G-käyttäjien joukosta löytyvät myös Elisan tyytyväisimmät asiakkaat:

– Tutkimuksiemme mukaan 4G-käyttäjät ovat erityisen tyytyväisiä yhteyksiinsä. Asiakkaillemme on tärkeää, että heillä on käytössään kattava verkko, jossa voi surffata huolettomasti, ilman pelkoa suurista puhelinlaskuista. Rajoittamattomien datapakettien ansiosta asiakkaan ei tarvitse miettiä, uskaltaako hän esimerkiksi katsoa videon mobiilidatayhteydellä, Elisan liiketoimintajohtaja Henri Korpi sanoo.

Elisan asiakkaat ovat poikkeuksellisen ahkeria nettisurffaajia. Verkossa kulkevista datamääristä näkyy se, että yli 98 % suomalaisista asuu nopean 4G-verkon alueella. Elisa oli globaalisti eniten dataa välittävien operaattoreiden joukossa vuonna 2015. Tutkimusyhtiö Tefficientin uusimman tutkimuksen mukaan operaattoreista ainoastaan Intian Vodafone ja Brasilian Vivo välittivät dataa Elisaa enemmän.

– Kyse on hurjista datamääristä, sillä Intiassa on 1,252 miljardia asukasta ja Brasiliassa yli 200 miljoonaa. Myös isot eurooppalaiset operaattorit, kuten Saksan Vodafone ja Iso-Britannian O2, jäävät kauas Elisan taakse datamäärissä, Korpi jatkaa. 

Tefficientin tutkimus datamääristä: http://tefficient.com/finland-the-land-of-five-thousand-megabytes/#more-2432

Lisätiedot:

Henri Korpi, liiketoimintajohtaja, Henkilöasiakkaat, p. 045 670 0416, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs