Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Suomalaiselle IoT-osaamiselle kansainvälinen tunnustus

Elisa Oyj

Suomalaiselle IoT-osaamiselle kansainvälinen tunnustus

Tiedote.
Julkaistu: 27.06.2016 klo 13:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Suomalainen IoT-osaaminen on maailman kärkiluokkaa. Elisa IoT -palvelu palkittiin kesäkuussa Yhdysvalloissa vuoden parhaana teollisen internetin ratkaisuna.

Elisan avoin kehitys- ja palvelualusta Elisa IoT on saanut huomattavan kansainvälisen tunnustuksen. Sen sovellus palkittiin kesäkuussa Bostonissa järjestetyssä LiveWorz 2016 -tapahtumassa vuoden parhaana Internet of Things eli IoT-ratkaisuna.

Palkittu Elisa IoT -palvelu visualisoi kymmenistä eri automaatiojärjestelmistä ja muista tiedonlähteistä tulevan prosessitiedon yhteen 3D-näkymään. Tämä vauhdittaa tiedon ymmärtämistä, prosessien ja yksittäisten laitteiden hallintaa, vianetsintää sekä huoltojen suunnittelua. 3D-visualisointi perustuu Elisan kumppanin Process Geniusin kehittämään PGPlant-käyttöliittymään. Tiedot ohjataan käyttöliittymään Elisa IoT -alustasta, joka jalostaa tiedot eri tiedonlähteistä. Sovellus on jo aktiivikäytössä joidenkin Elisan teollisuusasiakkaiden tuotantoympäristöissä.

– Esimerkiksi tuotantolaitoksen prosesseja ja automaatiojärjestelmiä seurataan perinteisesti valvomohuoneiden monitoreista. Koska järjestelmiä voi olla useita kymmeniä, valvomoissa on runsaasti ruutuja. Elisa IoT korvaa kymmenet monitorit selainpohjaisella ja havainnollisella 3D-näkymällä. Sen avulla prosesseja ja niiden osia voi ohjata myös valvomon ulkopuolelta, sillä sovellus kulkee käyttäjän mukana esimerkiksi tableteissa. Se visualisoi koko tehdasympäristön kokonaisprosesseista yksittäisiin laitteisiin asti, kertoo Elisan IoT-hankkeesta vastaava johtaja Markku Hollström.

Parhaalle teollisen internetin ratkaisulle annettavan Best IoT Solution of the Year 2016 -palkinnon myönsi PTC, jonka ThingWorx on markkinoiden ylivoimaisesti suosituin IoT-alusta globaalisti. PTC:n jakama palkinto osoittaa, että Elisan IoT-osaaminen on maailmanluokkaa.

– Voittanut sovellus erottui edukseen todella laajassa joukossa, jossa olivat mukana myös monet maailman suurimmista operaattoreista ja IoT-ratkaisujen tarjoajista. Innovatiiviset teollisuuden ratkaisut edustavat IoT-osaamisemme kärkeä, ja haluamme tarjota niitä myös kansainvälisille asiakkaille, Markku Hollström toteaa.

 

Lisätietoja:

Elisa Oyj, johtaja Markku Hollström, puh. 050 506 2177, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs