Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Suojelemme lasten turvallisuutta verkossa – Pelastakaa Lapset ja Sonera tiivistävät yhteistyötään

Telia

Suojelemme lasten turvallisuutta verkossa – Pelastakaa Lapset ja Sonera tiivistävät yhteistyötään

Tiedote.
Julkaistu: 29.03.2016 klo 09:00
Julkaisija: Telia

Pelastakaa Lapset ja Sonera ovat tehneet kolmevuotisen yhteistyösopimuksen edistääkseen lasten turvallisuutta digitaalisessa maailmassa.

Lapset oppivat nopeasti käyttämään älypuhelimia, tabletteja ja tietokoneita ja hyödyntävät netin tuomia mahdollisuuksia taitavasti. Samalla he tarvitsevat kuitenkin tukea ja neuvontaa, sillä netissä lapsi saattaa joutua esimerkiksi seksuaalisen häirinnän, kiusaamisen tai identiteettivarkauden kohteeksi.

”Digitalisaatio lisää huolta lasten nettiturvallisuudesta. Mietimme Soneran kanssa yhdessä keinoja, joilla pyrimme parantamaan lasten oikeuksien toteutumista netissä. Yhteistyömme keskittyy erityisesti lasten seksuaalista hyväksikäyttöä ehkäisevään työhön”, sanoo Lapset ja digitaalinen media -yksikön päällikkö Veera Uusoksa Pelastakaa Lapset ry:stä.

Pelastakaa Lapset on jo pitkään tarjonnut mahdollisuuden ilmoittaa lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvistä kuva- ja videoaineistoista Nettivihje-palveluun. Sonera taas poistaa näitä aineistoja ja asettaa suodattimia sivustoille, jotka ovat vahingollisia lapsille, yhdessä rikospoliisin kanssa. Nyt solmitun sopimuksen myötä Sonera tukee sekä rahallisesti että muilla resursseilla Lapset ja digitaalinen media -yksikön työtä erikseen sovittavissa hankkeissa.

Lisäksi Pelastakaa Lapset ry tarjoaa yhdessä Soneran ja muiden kotimaisten operaattoreiden kanssa tukea ja neuvontaa lapsille ja nuorille. 7-18-vuotiaille suunnatulla Help.some -mobiilisovelluksella saa apua esimerkiksi nettikiusaamiseen, seksuaaliseen häirintään ja kunnianloukkauksiin liittyvissä kysymyksissä.

”Sonera ja koko TeliaSonera-konserni ovat hyvin vahvasti sitoutuneet lasten suojelemiseen digitaalisen maailman ongelmilta. Olemme mukana myös monissa kansainvälisissä foorumeissa edistämässä asiaa. Yksi sellainen hanke on Better Internet for Kids, jossa on mukana EU ja ICT-alan toimijoita ja toinen Children Helpline International, jota tukee mobiilioperaattoreiden kansainvälinen järjestö GSM Association”, Soneran vastuullisuusjohtaja Eija Pitkänen sanoo.

 

Lue lisää:

www.nettivihje.fi

www.helpsome.fi

www.pelastakaalapset.fi/toiminta/lapset-ja-digitaalinen-media/

annualreports.teliasonera.com/en/2015/sustainability-work/children-online/

 

Lisätietoja:

Veera Uusoksa, päällikkö, Lapset ja digitaalinen media, Pelastakaa Lapset
Puh. 050 433 1397
Sähköposti: etunimi.sukunimi@pelastakaalapset.fi

Eija Pitkänen, vastuullisuusjohtaja, Sonera
Puh. 040 302 4100
Sähköposti: etunimi.sukunimi@teliasonera.com

Soneran viestintä
puh. 02040 54000

Liitetiedostot

Sonera on uuden sukupolven operaattori, jonka palvelut mahdollistavat sujuvampaa arkea, valinnan vapautta ja uusia mahdollisuuksia kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille. Soneralla oli vuoden 2015 lopussa noin 4,4 miljoonaa liittymäasiakasta ja noin 3700 asiantuntijaa töissä. Sonera edistää digitalisaatiota muun muassa investoimalla vuosittain n. 200 miljoonaa euroa suomalaisten verkkoyhteyksiin. www.sonera.fi

Sonera on osa kansainvälistä TeliaSonera-konsernia. Tarjoamme toimivat ja kilpailukykyiset yhteydet ympäri maailmaa helposti ja huolettomasti. Toimintamme nojaa vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin. Lue lisää meistä www.teliasonera.fi

 

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään.

Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs