Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Sovelluskokemuksen optimointi auttaa operaattoria näkemään verkon loppukäyttäjän silmin

Ericsson

Sovelluskokemuksen optimointi auttaa operaattoria näkemään verkon loppukäyttäjän silmin

Tiedote.
Julkaistu: 03.03.2015 klo 09:00
Julkaisija: Ericsson

Sovelluskokemuksen optimointi (App Experience Optimization) on Ericssonin uusi palvelu, jonka avulla operaattorit voivat säätää verkkojaan paremmin älypuhelinsovellusten vaatimuksia vastaaviksi.

Yksi asia on ylitse muiden, kun puhutaan älypuhelimen käyttäjän operaattoriuskollisuudesta: verkon suorituskyky. Operaattoreilla ja älypuhelinten käyttäjillä on kuitenkin usein eri käsitys siitä, mitä verkon suorituskyky on.

Erilaisten älypuhelinsovellusten käyttö lisääntyy jatkuvasti. Siksi operaattorin perinteisten mittareiden perusteella hyvin toimiva verkko ei aina palvelekaan parhaalla mahdollisella tavalla älypuhelinta käyttävää asiakasta.

Ericssonin uusi App Experience Optimization -palvelu vie verkkojen optimoinnin uudelle tasolle. Sen avulla verkon suorituskykyä pystytään seuraamaan entistä monipuolisemmin ja paikallisemmin, ja nimenomaan sovelluskäyttäjän näkökulmasta.

Tämä tieto yhdistetään Ericssonin maailmanlaajuiseen osaamiseen ja kokemukseen verkkojen suunnittelusta ja optimoinnista. Lopputuloksena operaattorin olemassa olevat verkkoresurssit saadaan käyttöön entistä tehokkaammin ja tavalla, joka vastaa paremmin loppukäyttäjän tarpeita.

Pilottikumppaneina Facebook ja XL Axiata

Ericsson on kehittänyt uutta palveluaan Facebookin ja XL Axiatan kanssa toteutetun projektin pohjalta. Facebookin mobiilisovellukset ovat maailman suosituimpia, ja XL Axiata on yksi Indonesian suurimmista teleoperaattoreista.

Projektissa Ericsson optimoi XL Axiatan verkon Facebookin mobiilisovelluksen toimintaa tukevaksi. Lopputuloksena sovelluksen käyttökokemus parani 20–70 prosenttia, sisällön latausaika nopeutui 70 prosentilla ja tiedostojen lähetysaika 50 prosentilla. Käyttökokemuksen mittarina käytettiin sovelluksen kykyä suorittaa toimintoja kolmessa sekunnissa. Projekti osoitti, että loppukäyttäjän sovelluskokemusta on mahdollista parantaa olemassa olevien verkkoresurssien puitteissa.

App Experience Optimization on yksi Ericssonin tuotejulkistuksista parhaillaan käynnissä olevilla Mobile World Congress -messuilla.

App Experience Optimization -palvelu:
www.ericsson.com/ourportfolio/services/app-experience-optimization

Verkon suorituskyvyn mittaamisesta ja parantamisesta, case Facebook & XL Axiata:
www.ericsson.com/res/docs/whitepapers/wp-measuring-and-approving-improving-network-performance.pdf

Tietoa verkon toiminnan vaikutuksesta älypuhelinkäyttäjien operaattoriuskollisuuteen:
www.ericsson.com/res/docs/2013/consumerlab/keeping-smartphone-users-loyal.pdf

Taustatietoa Ericssonin tuotepalveluista:
www.ericsson.com/res/thecompany/docs/press/backgrounders/prs_backgrounder.pdf

Ericsson Mobile World Congress-tapahtumassa 2.–5.3.2015

Ericssonin tämän kevään messuteemana on We enable change-makers in the networked society. Fira Barcelona Gran Via -kongressikeskuksen hallissa 2 katsotaan verkkoliikennealan tulevaisuuteen ja tutustutaan siihen, miten Ericsson käytännössä toteuttaa kasvustrategiaansa niin ydinliiketoiminnassaan (Radio, Core & Transmission, Telecom Services) kuin uudemmilla toiminta-alueillaan (IP Networks, Cloud, OSS/BSS, TV & Media, Industry & Society).
http://www.ericsson.com/mwc2015/

 

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta. 

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. 

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa. 

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 33,1 miljardia Yhdysvaltain dollaria (228,0 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa. 

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs