Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Soneran datakeskuksen pääurakoitsijaksi SRV

Telia

Soneran datakeskuksen pääurakoitsijaksi SRV

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2016 klo 10:00
Julkaisija: Telia

Sonera on valinnut Helsingin Pitäjänmäkeen valmistuvan datakeskuksen projektinjohtourakoitsijaksi rakennusliike SRV:n ja projektinjohtokonsultiksi Ramboll CM Oy:n. Soneran datakeskus on valmistuessaan Suomen suurin avoin datakeskus, joka tarjoaa palveluja sekä suomalaisille että kansainvälisille asiakkaille.

Datakeskuksen peruskivi muurattiin toukokuun alussa, ja perustustöiden jälkeen varsinainen rakentaminen alkaa kesällä. Datakeskus valmistuu 2017 – 2018 vuodenvaihteessa. Rakennuksessa on yli 30 000 m2 ja sinne mahtuu jopa 200 000 palvelinta. Datakeskuksen kapasiteetti on 24 MW.

”Rakennusurakoitsijan ja projektinjohtokonsultin valinnan jälkeen varsinainen rakennustyö pääsee täyteen vauhtiin. Töitä työmaalla on tehty syksystä asti. Kalliota on louhittu 75 000 kuutiota, joka on noin 4000 rekkakuormallista kalliota ja maata”, kertoo Soneran yritysliiketoiminnasta vastaava Petri Niittymäki.

Datakeskus auttaa Soneran asiakkaita liiketoiminnan digitalisoitumisessa tarjoamalla luotettavia pilvipalveluita sekä IoT (Internet of Things, asioiden internet)- kapasiteettia. Datakeskus liitetään suoraan merkittävimpiin globaaleihin pilvipalveluihin. Lisäksi Sonera kumppaneineen tarjoaa paikallisia pilvipalveluita täydentämään globaalia tarjoamaa.

Lisätietoja:

Juha Ekman, osastopäällikkö, kiinteistöyksikkö, Sonera
Puh. 040 822 6693
Sähköposti: etunimi.sukunimi@teliacompany.com

 

Sonera on uuden sukupolven operaattori, jonka palvelut mahdollistavat sujuvampaa arkea, valinnan vapautta ja uusia mahdollisuuksia kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille. Soneralla oli vuoden 2015 lopussa noin 4,4 miljoonaa liittymäasiakasta ja noin 3700 asiantuntijaa töissä. Sonera edistää digitalisaatiota muun muassa investoimalla vuosittain n. 200 miljoonaa euroa suomalaisten verkkoyhteyksiin. www.sonera.fi

Sonera on osa kansainvälistä Telia Companya. Tarjoamme toimivat ja kilpailukykyiset yhteydet ympäri maailmaa helposti ja huolettomasti. Toimintamme nojaa vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin. Lue lisää meistä www.teliacompany.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs