Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Soneran Avoin Kuitu laajenee Valkeakoskella

Telia

Soneran Avoin Kuitu laajenee Valkeakoskella

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2016 klo 12:00
Julkaisija: Telia

Valkeakosken Energia Oy ja Sonera kehittävät uudenlaista valokuituverkon toimintamallia, jotta valkeakoskelaiset voisivat jatkossa valita vapaasti, mitä palveluntarjoajia ja palveluita he haluavat käyttää.

Valkeakosken Energia Oy ja Sonera aloittivat vuonna 2014 uudenlaisen yhteistyömallin. Uudessa toimintamallissa Valkeakosken kaupungin omistama Valkeakosken Energia omistaa valokuitukaapelit ja kaivaa ne maahan. Sonera puolestaan toteuttaa verkon aktiivilaitteet ja laitetilat sekä liittää verkon omaan runkoverkkoonsa ja tarjoaa paikallisverkon alueella omia laajakaista- ja viihdepalveluitaan.

Yhteistyömallia testattiin ensimmäisenä Valkeakoskella Vallon uudella asuinalueella ja nyt toimintaa jatketaan Viuhassa, Vallossa, Heikkilässä, Mattilassa ja Kuusistonkujalla. Vastaavaa yhteistyötä on tarkoitus laajentaa tulevina vuosina tuhansille kotitalouksille eri puolille Valkeakoskea.

”Valokuituverkon palveluiden tarjoaminen on meille aivan uutta liiketoimintaa, mutta koemme sen luonnollisena jatkumona sähköverkon palveluillemme, sillä valokuitu- ja sähkökaapelit voidaan kaivaa maahan samalla kertaa. Olemme iloisia saatuamme kumppaniksi tätä liiketoimintaa harjoittamaan Soneran, jonka uutta ja innovatiivista mallia pääsemme nyt hankkeessamme hyödyntämään”, sanoo Valkeakosken Energian toimitusjohtaja Timo Honkanen.

Avoin Kuitu -mallilla entistä monipuolisemmat palvelut tuhansille valkeakoskelaisille

Sonera on jo pitkään tehnyt yhteistyötä alueellisten kuituverkkojen kanssa ja tarjonnut näille osaamistaan niin tuotanto- kuin asiakasprosessienkin hoidossa.

”Valokuituliittymä on jatkossa sähköliittymän tavoin jokaisen kiinteistön perusinfrastruktuuria, jonka kautta kaikki tulevaisuuden tietoliikennetarpeet voidaan hoitaa. Valkeakosken Energia on selvittänyt ennakkoluulottomasti, miten valkeakoskelaisille voidaan taata mahdollisimman monipuoliset valokuituverkon palvelut. 

Tähän asti uusien kuituverkko-operaattoreiden verkoissa on ollut saatavilla lähinnä vain yhden operaattorin palvelut. Sonera kehittää mallia, jossa asiakas voi itse valita, mitä palveluntarjoajia ja palveluja hän haluaa käyttää. Meillä on jo joitakin kuituverkkokumppaneita, joiden verkot on toteutettu avoimiksi ja tätä Avoin Kuitu -mallia kehitämme edelleen yhteistyössä Valkeakosken Energian kanssa”, toteaa Soneran Avoin Kuitu -konseptista vastaava johtaja Tuomo Kokkila.

Avoin Kuitu -mallissa Sonera pyrkii edistämään valokuituverkkojen rakentumista Suomeen yhdistämällä paikallisesti toteutetut valokuituverkot valtakunnallisesti, jolloin useiden eri palveluntarjoajien on helppo tuoda palvelut yhdellä kertaa kaikkien asiakkaiden saataville. Avoin Kuitu -verkoissa Sonera tuo osaamisensa alueellisten kuituyhtiöiden käyttöön, toimittaa verkossa tarvittavat aktiivilaitteet ja valvoo verkkoa 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä.

TeliaSoneralla on hyviä kokemuksia vastaavasta mallista Ruotsissa, missä Avoin Kuitu on lisännyt valokuidun kysyntää ja sitä kautta kuituliittymien hinta alueen asukkaille on saatu mahdollisimman edulliseksi.

Lue lisää Avoin kuitu -mallista täältä.

Liitetiedostot

Sonera on uuden sukupolven operaattori, jonka palvelut mahdollistavat sujuvampaa arkea, valinnan vapautta ja uusia mahdollisuuksia kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille. Soneralla oli vuoden 2015 lopussa noin 4,4 miljoonaa liittymäasiakasta ja noin 3700 asiantuntijaa töissä. Sonera edistää digitalisaatiota muun muassa investoimalla vuosittain n. 200 miljoonaa euroa suomalaisten verkkoyhteyksiin. www.sonera.fi

Sonera on osa kansainvälistä TeliaSonera-konsernia. Tarjoamme toimivat ja kilpailukykyiset yhteydet ympäri maailmaa helposti ja huolettomasti. Toimintamme nojaa vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin. Lue lisää meistä www.teliasonera.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs