Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Soneran Avoin Kuitu Kouvolaan ja Iittiin

Telia

Soneran Avoin Kuitu Kouvolaan ja Iittiin

Tiedote.
Julkaistu: 27.06.2016 klo 08:00
Julkaisija: Telia

Kymijoen Kyläkuitu Osuuskunta ja Sonera ovat sopineet Soneran Avoin Kuitu -toimintamallin toteuttamisesta osuuskunnan valokuituverkossa. Se tarkoittaa, että jatkossa myös muut palveluntarjoajat ovat tervetulleita tarjoamaan palveluitaan verkossa, mikä tuo valinnan vapautta iittiläisille ja kouvolalaisille osakkaille.

Kymijoen Kyläkuitu rakennuttaa Kouvolan ja Iitin harvaan asutulle maaseudulle valokuituverkkoa, joka mahdollistaa alueen asukkaille huippunopeat laajakaistayhteydet ja monipuoliset viihdepalvelut. Hankkeen alueella on useita tuhansia asiakkaita, joista noin 2000:lle valokuituyhteys on toistaiseksi rakennettu. Rakentaminen jatkuu edelleen.

Sonera ja osuuskunta ovat sopineet Soneran Avoin Kuitu -mallin toteutuksesta, mikä tarkoittaa, että jatkossa useampi palveluntarjoaja voi tarjota laajakaista- ja viihdepalveluitaan Kymijoen Kyläkuitu Osuuskunnan valokuituverkossa.

Kymijoen alueellisen valokuituverkon omistaa osuuskunta, joka myös vastaa sen ylläpidosta ja viankorjauksesta. Valokuituverkko liitetään syksyllä Soneran valtakunnalliseen runkoverkkoon ja asukkaille tulee yhteistyön ensi vaiheessa mahdolliseksi tilata Soneran viihde- ja nettipalveluita, joiden yhteysnopeus on parhaimmillaan jopa 1000 Mbit/s.

”Olemme alusta asti lähteneet rakentamaan valokuituverkkoamme avoimen verkon periaatteella ja pian pääsemme Soneran kanssa tehdyn sopimuksen ansiosta lunastamaan lupauksemme valinnan vapaudesta. Se hyödyttää käyttäjiämme, sillä tulevaisuudessa he voivat valita itselleen ja perheelleen palvelun laajemmasta tuotevalikoimasta.”, sanoo osuuskunnan toimitusjohtaja Jarno Laitinen.

”Avoin Kuitu -kumppaneidemme määrä on nyt voimakkaassa kasvussa ja meillä on kumppaneita niin pääkaupunkiseudulla kuin maakunnissakin. Malli sopii erityisesti pientaloalueille, joilla alueen asukkaiden aktiivisuus ja halu osallistua investointiin on hankkeen kannalta ratkaisevaa”, toteaa Soneran Avoin Kuitu -konseptista vastaava johtaja Tuomo Kokkila.

Lue lisää:
Avoinkuitu.fi
Kylakuitu.fi

Lisätietoja:

Jarno Laitinen, toimitusjohtaja, Kymijoen Kyläkuitu Osk.
Puh. 020 775 0881
Sähköposti: jarno.laitinen@kylakuitu.fi

Liitetiedostot

Sonera on uuden sukupolven operaattori, jonka palvelut mahdollistavat sujuvampaa arkea, valinnan vapautta ja uusia mahdollisuuksia kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille. Soneralla oli vuoden 2015 lopussa noin 4,4 miljoonaa liittymäasiakasta ja noin 3700 asiantuntijaa töissä. Sonera edistää digitalisaatiota muun muassa investoimalla vuosittain noin 200 miljoonaa euroa suomalaisten verkkoyhteyksiin. www.sonera.fi

Sonera on osa kansainvälistä Telia Companya. Tarjoamme toimivat ja kilpailukykyiset yhteydet ympäri maailmaa helposti ja huolettomasti. Toimintamme nojaa vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin. Lue lisää meistä www.teliacompany.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs