Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Sonera tuplaa puheliittymien reissudatan Euroopassa – jatkossa tiedonsiirtoon ulkomailla 600 Mt/kk

Telia

Sonera tuplaa puheliittymien reissudatan Euroopassa – jatkossa tiedonsiirtoon ulkomailla 600 Mt/kk

Tiedote.
Julkaistu: 17.08.2016 klo 08:00
Julkaisija: Telia

Sonera Sopiva -liittymäpaketteihin sisältyvän reissudatan määrä tuplaantuu. Jatkossa suosituimpiin liittymäpaketteihin sisältyy 600 megatavua tiedonsiirtoa Euroopassa aiemman 300 megatavun sijaan. Roamingin käytön suosio on kasvanut vauhdilla kesän aikana, kun Sonera toi Euroopan reissudatan osaksi mobiililiittymien kuukausimaksua.

Kesälomakausi ja keväällä alennettu ulkomaan mobiilidatan hinnoittelu ovat nostaneet roamingin käytön ennätystasolle. Entistä useampi Soneran asiakas käyttää puhelinta ja mobiililaitteita matkoilla Pohjolassa, Baltiassa ja Euroopassa. Kesän aikana roamingin käyttäjien määrä on kasvanut keskimäärin 64 % kuukaudessa.

Asiakkaat myös käyttävät mobiilidataa ulkomailla huomattavasti aiempaa enemmän. Soneran kuluttaja-asiakkaiden mobiilidatan käyttö Euroopassa on kesän aikana lähes nelinkertaistunut.

”Tuplaamalla reissudatan määrän haluamme tarjota asiakkaillemme parhaat mahdolliset roaming-palvelut. Reissudatan hurja kysynnän kasvu kertoo siitä, että asiakkaat uskaltavat aiempaa paremmin käyttää mobiilidataa ulkomailla. Matkoilla halutaan surffata samaan tapaan kuin kotona, eikä yllätyslaskuista ei ole pelkoa, kun reissudata sisältyy liittymän kuukausihintaan”, toteaa Soneran kuluttajaliiketoiminnan johtaja Jussi Salminen.

Datan käyttö ampaissut nousuun myös Pohjolassa ja Baltiassa

Isoimpiin Sonera Sopiva -paketteihin kuuluvan 600 Mt Eurooppadatan* lisäksi kaikkien Sopiva -liittymien kuukausimaksuun kuuluu netin käyttö Pohjolassa ja Baltiassa kotimaan hinnalla. Puheliittymistä tuttu Pohjolan ja Baltian etu laajennettiin keväällä koskemaan myös liikkuva netti -liittymiä. Nyt netin käyttö onnistuu Pohjolassa ja Baltiassa huolettomasti myös läppärillä ja tabletilla.

Edun myötä liikkuvan netin käyttö on yleistynyt merkittävästi Pohjolan ja Baltian maissa. Kuukausittainen surffaajien määrä on kasvanut keskimäärin 56 % kuukaudessa. Myös mobiilidatan käyttömäärä on kasvanut, kun tiedonsiirto onnistuu ilman lisäkuluja. Asiakaskohtainen datan käyttömäärä on ampaissut yli gigatavuun kuukaudessa aiemmasta 30 megatavusta.

*Euroopan tiedonsiirtohinnat voimassa EU- ja ETA-maissa. Tarkka maiden listaus ja hinnasto: www.sonera.fi/matkalla

Lisätiedot:

Matti Eloholma, johtaja, kuluttajien liittymätuotteet, Sonera
Puh. 040 577 4608
Sähköposti: etunimi.sukunimi@teliacompany.com

Sonera on uuden sukupolven operaattori, jonka palvelut mahdollistavat sujuvampaa arkea, valinnan vapautta ja uusia mahdollisuuksia kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille. Soneralla oli vuoden 2015 lopussa noin 4,4 miljoonaa liittymäasiakasta ja noin 3700 asiantuntijaa töissä. Sonera edistää digitalisaatiota muun muassa investoimalla vuosittain noin 200 miljoonaa euroa suomalaisten verkkoyhteyksiin. www.sonera.fi

Sonera on osa kansainvälistä Telia Companya. Tarjoamme toimivat ja kilpailukykyiset yhteydet ympäri maailmaa helposti ja huolettomasti. Toimintamme nojaa vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin. Lue lisää meistä www.teliacompany.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs