Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Sonera mukana elvytyksessä suomalaisyritysten verkkoasioinnin edistäjänä ja edelläkävijänä

Sonera mukana elvytyksessä suomalaisyritysten verkkoasioinnin edistäjänä ja edelläkävijänä

Julkaistu: 16.04.2009 klo 12:46
Julkaisija:

Sonera osallistuu ministeri Lindénin viestinnän ja verkkoliiketoiminnan elvytysohjelmaan. Yritysten viestintäpalvelujen ykköstoimittajana Sonera haluaa tukea ja kannustaa suomalaisyrityksiä sähköisten palveluiden käytössä. Sonera on ollut pitkään aktiivinen suomalaisen tietoyhteiskunnan rakentaja ja edelläkävijä. Viime aikoina sähköinen laskutus ja videoneuvottelut ovat lyöneet itsensä läpi ja laajakaistaa on viety kiinteänä tai langattomasti Suomen joka kolkkaan.

Sonera osallistuu ministeri Lindénin viestinnän ja verkkoliiketoiminnan elvytysohjelmaan. Yritysten viestintäpalvelujen ykköstoimittajana Sonera haluaa tukea ja kannustaa suomalaisyrityksiä sähköisten palveluiden käytössä.
Sonera on ollut pitkään aktiivinen suomalaisen tietoyhteiskunnan rakentaja ja edelläkävijä. Viime aikoina sähköinen laskutus ja videoneuvottelut ovat lyöneet itsensä läpi ja laajakaistaa on viety kiinteänä tai langattomasti Suomen joka kolkkaan.

”Olemme voimakkaasti mukana ministeri Lindénin käynnistämässä viestinnän ja verkkoliiketoiminnan elvytysohjelmassa. Omilla palveluillamme ja valtakunnallisella myyntiorganisaatiollamme olemme kaikenkokoisten yritysten tukena innostamassa ja motivoimassa sähköisen liiketoiminnan ja asioinnin välineiden käyttöä”, sanoo Juha-Pekka Weckström, Suomen laajakaistapalveluiden johtaja.

Laskujen muuttaminen sähköisiksi on trendi, joka lisää maksuliikenteen helppoutta ja virheettömyyttä. Paperittomuus merkitsee myös ympäristösäästöjä. Suomen suurimpana laskuttajana Sonera lähettää jo kolme miljoonaa sähköistä laskua vuodessa.

Liiketoiminnan taloudelliset ja eettiset intressit yhdistyvät myös videoneuvottelujen käytössä. Neuvottelupalvelujen avulla eri kaupungeissa työskentelevien yhteydenpito lisääntyy ja työtavat tehostuvat. Video- ja neuvottelupalveluilla TeliaSonera säästi viime vuonna 1,2 miljoonaa euroa matkakustannuksissa.

Niin ikään tavoitettavuus ja parempi ajankäytön hallinta tuo yrityksille merkittäviä kustannussäästöjä. Sonera tarjoaa yrityksille monipuolisia tavoitettavuusratkaisuja, kuten sähköpostia ja kalenteria kännykkään sekä etätyössä tarvittavia palveluita. Minun Sonera Yrityksille -palvelukokonaisuuden avulla pk-yritys voi valita matkapuhelimet ja liittymät, tietokoneet ja laajakaistayhteydet sekä lisäpalvelut juuri sellaisena kokonaisuutena kuin haluaa, yksilöllisesti jokaisen työntekijän tarpeisiin.

Osana viestinnän ja verkkoliiketoiminnan elvytysohjelmaa Sonera tekee kevään aikana yrityksille tarjouksia useista tuottavuutta parantavista palveluistaan ja tulee elvytyskiertueen mukana yritysten luokse eri puolilla Suomea.
_____________________________________________
Lisätietoja lehdistölle antaa:
TeliaSoneran lehdistöpalvelu, 02040 60235
Johtaja Rauno Väisänen, Broadband Services Finland, 0400 419932

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs