Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Sonera jäseneksi Euroopan datakeskusjärjestöön

Telia

Sonera jäseneksi Euroopan datakeskusjärjestöön

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2016 klo 10:00
Julkaisija: Telia

Sonera on kutsuttu ensimmäisenä pohjoismaisena toimijana Euroopan datakeskustoimijoiden järjestön EUDCA:n jäseneksi. EUDCA pyrkii edistämään ja kehittämään datakeskustoimintaa Euroopassa. Sen jäseninä on kansallisia ja kansainvälisiä datakeskustoimijoita, teknologiatoimittajia ja operaattoreita. Sonera rakentaa parhaillaan Helsinkiin Suomen suurinta avointa datakeskusta.

”Soneran datakeskushanke Helsingissä on herättänyt paljon kiinnostusta Euroopassakin. Datakeskus auttaa asiakkaitamme liiketoiminnan digitalisoitumisessa. Osallistumalla järjestön toimintaan pystymme omalta osaltamme saamaan Suomea kartalle maana, jonne kannattaa tehdä datakeskusinvestointeja. Suomen etuja ovat hyvä geopoliittinen sijainti, toimiva infrastruktuuri, erinomaiset tietoliikenneyhteydet ja osaamistaso”, kertoo Soneran yritysliiketoiminnasta vastaava Petri Niittymäki.

Sonera rakentaa parhaillaan Helsinkiin Suomen suurinta, avointa datakeskusta. Sen kapasiteetti on noin 24 MW. Rakennuksen pinta-ala on valmistuessaan noin 33 500 m2. Datakeskuksen maanrakennustyöt ovat loppusuoralla ja varsinainen rakentaminen käynnistyy lähiviikkoina.

European Data Centre Associationissa on noin 30 jäsentä ja sen jäseneksi kutsutaan. Järjestö edistää eurooppalaisten datakeskusten toimintamahdollisuuksia. Sonera on pyydetty järjestöön ensimmäisenä pohjoismaisena toimijana.

Lisätietoa European Data Centre Associationista: http://www.eudca.org/

Lisätietoa:

Petri Niittymäki, yritysliiketoiminnan johtaja, Sonera
Puh. 040 302 3000
Sähköposti: etunimi.sukunimi@teliasonera.com

 

Sonera on uuden sukupolven operaattori, jonka palvelut mahdollistavat sujuvampaa arkea, valinnan vapautta ja uusia mahdollisuuksia kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille. Soneralla oli vuoden 2015 lopussa noin 4,4 miljoonaa liittymäasiakasta ja noin 3700 asiantuntijaa töissä. Sonera edistää digitalisaatiota muun muassa investoimalla vuosittain n. 200 miljoonaa euroa suomalaisten verkkoyhteyksiin. www.sonera.fi

Sonera on osa kansainvälistä TeliaSonera-konsernia. Tarjoamme toimivat ja kilpailukykyiset yhteydet ympäri maailmaa helposti ja huolettomasti. Toimintamme nojaa vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin. Lue lisää meistä www.teliasonera.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs